ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 2-2: Στο 89′ πήραν τον βαθμό οι Κρητικοί (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Ένα καταπληκτικό γκολ του Σενεγαλέζου Ντιουσέ στο 89′ έσωσε τον βαθμό για τον ΟΦΗ που γλύτωσε ήττα – στραπάτσο από τον ΠΑΣ Γιάννινα μένοντας στο 2-2 με τους Ηπειρώτες.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και λίγο έλειψε να προηγηθεί πριν την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Ο Παμλίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του ΟΦΗ, έδωσε πάσα στον Ροσέρο αλλά ο Μανδάς έκανε σπουδαία επέμβαση.

Ωστόσο, στο 19ο λεπτό ο Έλληνας πορτιέρε δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν. Οι Ηπειρώτες αναπτύχθηκαν εξαιρετικά, ο Παμλίδης έβγαλε την κάθετη στον Περέιρα και εκείνος με την παράλληλη σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ροσέρο που άνοιξε το… δώρο βάζοντας μπροστά τον ΠΑΣ.

Η συνέχεια άνηκε στον ΟΦΗ ο οποίος και τις γραμμές του ανέβασε και τελικές βρήκε μπροστά από τα καρέ του Πριόρ. Η πιο σημαντική ήταν εκείνη του Μπαλογιάννη όπου πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο πορτιέρε του ΠΑΣ αποσόβησε την ισοφάριση.

Με την έναρξη του β' μέρους ο Νιόμπλιας θέλησε να επέμβει στο παιχνίδι της ομάδας του και πέρασε τον Τζου αντί του Μαρινάκη, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο και έφτασαν κοντά στο 2-0.

Αρχικά στο 48′, όταν ο Ροσέρο δεν μπόρεσε ένα μέτρο από την εστία να αξιοποιήσει την πάσα του Περέιρα, ενώ στο 50′ το σουτ του Καραχάλιου πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Μανδά.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΟΦΗ «έκρυψε» τη μπάλα και έφτασε στο 1-1. Συγκεκριμένα, οι Κρητικοί κυκλοφόρησαν ιδανικά. Ο Ντουρμισάι με τακουνάκι τροφοδότησε τον Γκερέρο, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε στον Τοράλ μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος πλάσαρε ιδανικά τον Πριόρ.

Από εκεί και ύστερα ο ρυθμός -ο οποίος ήταν αρκετά καλός για περισσότερο από 60 λεπτά- έπεσε. Ο ΠΑΣ κράτησε τη μπάλα και σε ένα σημείο όπου έδειχνε ακίνδυνος βρήκε το γκολ. Συγκεκριμένα, ο Μπιλμπάο από τα αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Μπάλαν με ένα δυνατό πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Παρόλα αυτά το ματς είχε και άλλο να δώσει. Η δεύτερη αλλαγή του ΟΦΗ, ο Ντιουσέ, στο 89ο λεπτό «πάγωσε» τους Ζωσιμάδες. Έπιασε ένα δυνατό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κάρτες: Καραχάλιος

Σκόρερ: 19′ Ροσέρο, 77′ Μπάλαν – 56′ Τοράλ, 90′ Ντιουσέ

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Πριόρ, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Μορέιρα (88′ Μπαγκλαγιάννης), Τζίμας (58′ Μπαλάν), Ροσέρο, Παμλίδης (66′ Ριένστρα)

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής (80′ Γιαννούλης), Μαρινάκης (46′ Τζου), Μπαλογιάννης, Περέα (90′ Καμάου), Μεγιάδο, Τοράλ (70′ Ντιουσέ), Λάρσον, Ντίκο (30′ λ.τρ Ντουρμισάι), Γκερέρο

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ