Σε ευθεία αντίθεση για το 112- Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου είπε ότι τα μοντέλα προέβλεψαν τίποτα!

Petite Perle 300×250

"Αν κάποιοι το λένε αυτό τώρα μετά Χριστόν  ας έρθουν να το επιβεβαιώσουν", ανέφερε μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου

 

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Στο γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112 στο Μαλεβίζι που θα είχε προειδοποιήσει τους πολίτες και πιθανά να είχαν σωθεί ζωές απασχόλησε και τη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείου Μαλεβιζίου, όπου ανακοινώθηκε η πρώτη δέσμη μέτρων.

Το ερώτημα που βασανίζει την κοινή γνώμη έθεσε δημοσίως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος επικαλέστηκε την ανακοίνωση του  μετεωρολόγου  και διευθυντή του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.  Λαγουβάρδος  ανακοίνωσε ότι η αρχικοποίηση των μοντέλων έγινε περίπου 30 ώρες πριν την εκδήλωση των καταστροφικών πλημμυρών στην Κρήτη, με τα αποτελέσματα των μοντέλων να προβλέπουν εγκαίρως και με μεγάλη ακρίβεια τις περιοχές που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχή, αφήνοντας αιχμές για  ασυνεννοησία  και έλλειψης συνεργασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας είπε ότι η ειδοποίηση που έφτασε την Πέμπτη,  έκανε λόγο για 50 χιλιοστά βροχή στην Κρήτη, κι ότι «τα μοντέλα δεν πρόβλεψαν τίποτα!  Αν κάποιοι το λένε αυτό τώρα μετά Χριστόν  ας έρθουν να το επιβεβαιώσουν».

Ο ίδιος υποστήριξε μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου,  ότι  η ειδοποίηση που είχαν την Πέμπτη ανέφερε ότι ανέμεναν:

«Γύρω στα 80 με 90 χιλιοστά βροχής στη Δυτική Ελλάδα και στην πορεία από  Σάββατο πρωί γύρω στα 50 χιλιοστά για την Κρήτη", κια συνέχισε αναφέροντας ότι έγινε επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

"Σε επικοινωνία του κ. Στυλιανίδη  με τον κ. Αρναουτάκη  ο οποίος τα ξέρει όλα αυτά,  έγιναν οι παρεμβάσεις και στους τοπικούς φορείς και στις υπηρεσίες για πλήρη επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Οπότε τα μοντέλα δεν είχαν προβλέψει κάτι. Αν κάποιοι το λένε αυτό τώρα μετά Χριστόν  ας έρθουν να το επιβεβαιώσουν.  Όσον αφορά αυτό που θίχθηκε για  το αστεροσκοπείο και τον κ. Λαγουβάρδο».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ