Στην κρατική αρωγή το Μαλεβίζι-400.00 ευρώ άμεση χρηματοδότηση στο Δήμο Μαλεβιζίου-

Petite Perle 300×250

Ειδικά μέτρα για τους πλημμυροπαθείς – Έγκριση και για το παλαιότερο αίτημα των 2,5 εκ ευρώ για την αγροτική οδοποιία

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Το πώς θα σηκωθεί όρθια ξανά η Αγία Πελαγία που βιώνει μια από την μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της υπό το βάρος των δυο νεκρών, συζητήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής παρουσία του ειδικού κυβερνητικού  κλιμακίου, που έφτασε στην περιοχή με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.  Η αυτοψία  έγινε στις πληγείσες περιοχές, στην Αγία Πελαγία, τη Λυγαριά και το Παλαιόκαστρο.

Στην ευρεία  σύσκεψη που ακολούθησε στο δημαρχείο Μαλεβιζίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας κι  ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρθηκαν στις πρώτες άμεσες κινήσεις και στην  διαδικασία που θα ακολουθεί για την αποζημίωση των πληγέντων του δήμου Μαλεβιζίου.

Δεσμέυτηκαν ότι η διαδικασία θα τρέξει γρήγορα και κάλεσαν Περιφέρεια και Δήμο Μαλεβιζίου να προχωρήσουν όσο το δυνατό ταχύτερα στην καταγραφή των καταστροφών στις δημόσιες υποδομές και στις ιδιωτικές περιουσίες.

Οι ανακοινώσεις Πέτσα

Ο κ. Πέτσας κλείνοντας την τοποθέτησή του και αφού είχε ακούσει αναλυτικά όλες τις εισηγήσεις και κυρίως την τοποθέτηση του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα είπε ότι:

Θα δοθούν 400.00  ευρώ για τις πρώτες ανάγκες   για να καθαριστεί η περιοχή.  

Τόνισε την ανάγκη για άμεση καταγραφή των ζημιών

Την Οριοθέτηση της περιοχής για να ενταχθεί στην Ειδική Αρωγή

Όσον αφορά στην Αγροτική Οδοποιία πέρα από την έξτρα χρηματοδότηση που θα έρθει  όταν υποβληθούν τα τεχνικά δελτία,  στην επόμενη συνεδρίαση για τα έργα του προγράμματος Τρίτση,  θα γίνει η έγκριση κονδυλίου ύψους 2,5 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου από τις προηγούμενες καταστροφές.

Αναλυτικά στο πλαίσιο που θα κινηθούν οι αποζημιώσεις σε όλους τους πληγέντες αναφέρθηκε ο κ.  Τριαντόπουλος. Τα πρώτα χρήματα για τις οικοσκευές θα είναι από 600-6.000 ευρώ, ως χορήγηση προκαταβολής.  

Για όλη τη διαδικασία θα ενημερωθούν αναλυτικά οι πληγέντες από  τον δήμο Μαλεβιζίου και τα αρμόδια υπουργεία.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου έθεσε όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά τη φονική κακοκαιρία και αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις στην ικανοποίηση των αιτημάτων που έχει θέσει τεκμηριωμένα ο Δήμος για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ