Νεϊμάρ: «Ο πατέρας μου ήταν πάντα υπεύθυνος υπογράφω ό,τι μου λέει να υπογράψω»

Ο Νεϊμάρ επέρριψε κάθε ευθύνη στον πατέρα του για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων γύρω από τη μεταγραφή του από την Σάντος στην Μπαρτσελόνα το 2013.

Ενώπιον του δικαστηρίου της Βαρκελώνης παρουσιάστηκε ο Νεϊμάρ την Τρίτη, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων γύρω από τη μεταγραφή του από την Σάντος στην Μπαρτσελόνα το 2013.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της Παρί κατηγορείται για διαφθορά από τον εισαγγελέα και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δύο ετών και 10 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο, σε αυτή τη δίκη που πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος στην κατάθεσή του επέρριψε κάθε ευθύνη στον πατέρα του που λειτουργεί και ως ατζέντης του. «Ο πατέρας μου ήταν πάντα υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο, ήταν πάντα υπεύθυνος για όλα αυτά. Υπογράφω ό,τι μου λέει να υπογράψω», τόνισε, ενώ απάντησε πως δεν θυμόταν να συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις της συμφωνίας το 2011 με την Μπαρτελόνα γύρω από τη μετακίνησή του στην ομάδα, δύο χρόνια μετά.

Ο 30χρονος επιθετικός δεν θα χρειάζεται πλέον να επιστρέψει στη Βαρκελώνη για να παρακολουθήσει τη δίκη τις επόμενες ημέρες, αλλά θα μπορεί να μιλήσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, αν το επιθυμεί, για μια τελευταία φορά στο τέλος της δίκης, που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των άλλων κατηγορουμένων είναι οι γονείς του, αλλά και οι πρώην πρόεδροι της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, για τον οποίο η εισαγγελία ζήτησε φυλάκιση πέντε ετών, και Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς και ο πρώην παράγοντας της Σάντος, Οντίλιο Ροντρίγκεζ Πίλιο. Οι άλλοι κατηγορούμενοι είναι τρία νομικά πρόσωπα, Μπαρτσελόνα, Σάντος και η εταιρεία που ιδρύθηκε από τους γονείς του παίκτη για να διαχειριστεί την καριέρα του.

Η εισαγγελία κάλεσε να καταθέσει τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος θα παρέμβει μέσω βίντεο για να εξηγήσει πώς η μυστική συμφωνία της Μπαρτσελόνα το 2011 με τον παίκτη επηρέασε τη μεταγραφική περίοδο, εμποδίζοντας άλλους συλλόγους να παλέψουν για την απόκτησή του. Εκείνος, ενώ επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του είχε κάνει προσφορά 45 εκατομμυρίων ευρώ για τον Νεϊμάρ στη Σάντος, ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετείχε άμεσα στις διαπραγματεύσεις και ότι οι παίκτες πάνε όπου θέλουν».

Η βραζιλιάνικη επενδυτική εταιρεία DIS, κάτοχος τότε του 40% των οικονομικών δικαιωμάτων του παίκτη, είναι αυτή που έφερε την υπόθεση στο δικαστήριο το 2015. Η DIS θεωρεί ότι αδικήθηκε στη μεταγραφή του επιθετικού, γιατί αν η Μπαρτσελόνα υπολόγιζε αρχικά το κόστος της στα 57,1 εκατ. ευρώ (40 εκατ. για τον Νεϊμάρ και την οικογένειά του και 17,1 για τη Σάντος), η ισπανική δικαιοσύνη εκτιμά ότι η μεταγραφή του Νεϊμάρ κόστισε στην πραγματικότητα τουλάχιστον 83 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, η οποία έλαβε 6,8 εκατομμύρια ευρώ από τα 17,1 που καταβλήθηκαν επίσημα στον βραζιλιάνικο σύλλογο, ισχυρίζεται ότι η Μπαρτσελόνα, ο Νεϊμάρ και στη συνέχεια η Σάντος συμμάχησαν για να κρύψουν το πραγματικό ποσό της μεταγραφής και να την «εξαπατήσουν». Διεκδικεί αποζημίωση 35 εκατ. ευρώ, ποσό που πιστεύει ότι έχασε στην υπόθεση.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Νεϊμάρ υποστηρίζουν ότι ο πελάτης τους δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα και τα 40 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε αντιστοιχούν, σύμφωνα με τους ίδιους, σε «νόμιμο και σύνηθες μεταγραφικό μπόνους στην ποδοσφαιρική αγορά».

πηγή: www.sport-fm.gr

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ