Θεσσαλονίκη: Σώθηκε τελικά από θαύμα ο φοιτητής που έπεσε στο κενό από την αίθουσα 3ου ορόφου της Νομικής

Petite Perle 300×250

Από καθαρή τύχη φαίνεται πως γλίτωσε τα χειρότερα ο 19χρονος φοιτητής που το μεσημέρι της Τρίτης έπεσε στο κενό από παράθυρο τρίτου ορόφου, στο κτήριο της Νομικής, του ΑΠΘ. O νεαρός μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Παπανικολάου. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από τους γιατρούς του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας του 19χρονου κρίνεται σταθερή ενώ έχει επικοινωνία με το περιβάλλον καθώς και διαύγεια.

Ο νεαρός έχει υποστεί αρκετά κατάγματα, ενώ αυτήν την ώρα υποβάλλεται σε εξετάσεις προκειμένου να κριθεί η σοβαρότητά τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο νοσοκομείο βρίσκεται ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου και οι γονείς του παιδιού.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Ο νεαρός φαίνεται πως καθόταν στο περβάζι παραθύρου και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε στο κενό. Όπως καταγγέλλουν πολλοί φοιτητές, το αμφιθέατρο ήταν γεμάτο από κόσμο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος. Το αποτέλεσμα ήταν οι φοιτητές να κάθονται από τα παράθυρα μέχρι και στο… πάτωμα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την πτώση του φοιτητή στο κενό φέρεται να ανέκοψε η τσάντα πλάτης που φορούσε και το γεγονός ότι προτού καταλήξει στο έδαφος χτύπησε σε εξωτερική μονάδα κλιματιστικού.

«Ήμουν μέσα στην αίθουσα. Ξαφνικά ακούσαμε θόρυβο. Μάθαμε ότι το παιδί έπεσε κάτω απο τον τρίτο όροφο την ώρα που κάναμε μάθημα. Ήταν ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα, κάποια παιδιά ήταν και στο πάτωμα. Γενικότερα η κατάσταση ήταν ασφυκτική. Κατεβήκαμε κάτω, ευτυχώς και η καθηγήτρια κράτησε την ψυχραιμία της. Ενημερώθηκε γρήγορα το ασθενοφόρο. Το παιδί ήταν σε μία άσχημη κατάσταση, δεν έδειξε ότι κουνάει χέρια και πόδια. Μιλούσε αλλά δεν μπορούσε να κουνήσει τίποτα», δήλωσε ο φοιτητής, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

«Είδα ξαφνικά συμφοιτητές μου να μαζεύονται στο παράθυρο. Άκουσα ότι έγινε ατύχημα. Κατέβηκα και είδα το παιδί να βρίσκεται κάτω απο το σύστημα του κλιματιστικού. Είχε τις αισθήσεις του αλλά δεν κουνιόταν. Την ώρα που τον έβαζαν στο ασθενοφόρο προσπαθούσε να δώσει στην καθηγήτρια μας στοιχεία επικοινωνίας με την οικογένεια του. Μιλούσε κανονικά. Το παιδί φορούσε την τσάντα του και τον βοήθησε πολύ που βρήκε στη μονάδα του κλιματιστικού πριν πέσει στο έδαφος», ανέφερε ο φοιτητής Νικόλας Τζανέτος.

πηγή: www.in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ