Πλημμύρες: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για αποζημιώσεις στο Δήμο Χερσονήσου-Αναλυτικά όλη η διαδικασία

Petite Perle 300×250

Ο Δήμος Χερσονήσου ενημερώνει τους κατοίκους της περιφέρειάς του που επλήγησαν από τις πλημμύρες το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 ότι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης.

Έντυπα αιτήσεων μπορεί να βρει κανείς στο παρόν Δελτίο Τύπου, στις ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Χερσονήσου (www.hersonisos.gr), αλλά και στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου στο Λιμάνι Χερσονήσου και στις Γούρνες.

Α. Για τις καταστροφές σε κύριες κατοικίες: η αίτηση και τα δικαιολογητικά που τη συνοδεύουν υποβάλλονται είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δήμου Χερσονήσου ([email protected]), είτε αυτοπροσώπως (μετά από τηλεφωνικό ραντεβού) στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Χερσονήσου. Αίτηση για τις καταστροφές στις κύριες κατοικίες μπορούν να υποβάλουν τόσο οι ιδιοκτήτες, όσο και οι ενοικιαστές.

Αιτήσεις για κατοικίες: https://www.hersonisos.gr/…/protipi_aitisi_dikaiouxou…

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων προς το Δήμο Χερσονήσου: 27/10/2022

Β. Για τις καταστροφές σε επιχειρήσεις την αρμοδιότητα έχει η Περιφέρεια Κρήτης. Πληροφορίες για τις επιχειρήσεις θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.crete.gov.gr/katagrafi-zimion-stis…/.

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση πληγείσας οικίας ή επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης, πριν να προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, κλπ), καθώς και να διατηρήσει κατά το δυνατόν τα κατεστραμμένα υλικά, αγαθά και ίχνη του ύψους νερού, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο της αίτησης.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Δήμου Χερσονήσου: 2813404672 και 2897340034.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ