Συνολικά 51 προφίλ είχε φτιάξει ο Μίχος στο Blindchat για τη 12χρονη ζητούσε έως 230 ευρώ από τους επίδοξους βιαστές

Petite Perle 300×250

Τα 51 προφίλ του Μίχου στο blindchat.gr, οι 367 συνομιλίες, οι 90 φωτογραφίες και η ταυτοποίηση όλων των χρηστών-συνομιλητών με e-mail, τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP). Αυτά τα στοιχεία περιέχονται σε ειδικό κεφάλαιο της δικογραφίας, που παρουσιάζει το protothema.gr.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται:

«Η ψηφιακή πλατφόρμα blindchat.gr, μας γνωστοποίησε όλες τις αποθηκευμένες συνομιλίες μεταξύ χρηστών όπου σε αυτές αναφέρονται χρήστες των οποίων φαίνεται να είναι ανήλικη παθούσα. Σε αυτές εμφανίζονται οι πληροφορίες προφίλ των χρηστών, οι πληρωμές τους προς την πλατφόρμα, το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αντάλλασσαν, ημερομηνίες αποστολής και ανάγνωσης αυτών καθώς και τα ηλεκτρονικά τους ίχνη.

Από το σύνολο των στοιχείων που μας γνωστοποιήθηκαν προέκυψαν:

370 συνομιλίες εκτός Αθηνών, 367 φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί μέσω προφίλ δοκιμαστικών και μη που χρησιμοποιούσε η ανήλικη, ενώ 3 συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν από έτερο χρήστη της εφαρμογής, ο όποιος έχει την εξής τηλεφωνική σύνδεση (σ.σ αναφέρεται ο αριθμος) χρήστης της οποίας είναι η ανήλικη, σε 3 έτερους χρήστες της εφαρμογής.

Προέκυψαν, 51 διαφορετικά προφίλ της ανήλικης εκ των οποίων τα 35 δοκιμαστικά δηλαδή χρησιμοποιήθηκε η επιλογή για δωρεάν είσοδο στην εφαρμογή για τις γυναίκες και 16 προφίλ που περιέχουν πρόσθετες πληροφορίες όπως για παράδειγμα την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail με την οποία έχει συνδεθει έκαστο προφίλ και την ηλικία του χρήστη. Σημειώνεται ότι τρία προφίλ εξ'αυτών διαθέτουν ως φωτογραφία προφίλ χρήστη, φωτογραφίες που απεικονίζουν την ανήλικη και παθούσα.

Οι συνομιλίες, πραγματοποιήθηκαν από τις 25 Μαΐου 2022 και ώρα 14:34 έως και την 22 Αυγούστου 2022 και ώρα 00:42. Κατά το ανώτέρω χρονικό διάστημα, με τη χρήση διαφορετικών λογαριασμών, και κατά περίπτωση είναι διαφορετική διαδικτυακή διεύθυνση IP έγινε προσπάθεια ανεύρεσης χρηστών της πλατφόρμας για ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη έναντι αμοιβής.

Επίσης ο χειριστής των προφίλ της ανήλικης, δήλωνε σε έκαστο συνομιλητή, ότι πρόκειται για νεαρή γυναίκα με ηλικία περι τα 16 – 17 έτη. Από τα αρχικά μηνύματα εκφραζόταν η επιθυμία για ερωτική συνεύρεση εντός του οχήματος του συνομιλητή, έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία ανερχόταν από 50 έως και 230 €. Ως τόπος συνάντησης καθοριζόταν ο σταθμός μετρό των Σεπολίων.

Επιπρόσθετα, στις εν λόγω συνομιλίες, έχουν αποσταλεί από προφίλ της ανήλικης συνολικά 90 φωτογραφίες, σε 76 εταίρους χρήστες, ενώ έχει λάβει 12 φωτογραφίες από 10 έτερους χρήστες. Σύμφωνα με την διαδικτυακή πλατφόρμα Blindchat.gr, οι φωτογραφίες δεν μπορούν ανακτηθούν καθότι διαγράφονται αυτόματα μετά από επτά ημέρες».

Επίσης, οι αστυνομικοί μέσα από τις αναλύσεις στα στοχεία του Blindchat.gr, έχουν στα χέρια τους 212 προφίλ αγνώστων ανδρών εκ των οποίων τουλάχιστον μια φορά έχει επικοινωνήσει ο καθένας με την 12χρονη.

Πηγή: www.protothema.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ