Αποκλεισμός-ντροπή για τον ΟΦΗ, ηττήθηκε 1-0 από την Κηφισιά

Petite Perle 300×250

Μέγα κάζο για τον απαράδεκτο ΟΦΗ: Η Κηφισιά τον πέταξε εκτός Κυπέλλου!

H Κηφισιά κράτησε το υπέρ της 1-0 και πήρε ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση, αποκλείοντας για δεύτερη σερί φορά Κρητική ομάδα μετά τον ΟΦΙ. Ο ΟΦΗ, από την άλλη, γνώρισε αποκλεισμό-ντροπή από τη συνέχεια του Κυπέλλου, βουλιάζοντας ακόμα περισσότερο σε μία εφιαλτική χρονιά!

Η Κηφισιά σόκαρε τον τραγικό ΟΦΗ, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 1-0 στην Καισαριανή και πρόσθεσε έναν μεγάλο λεκέ στην ιστορία του μένοντας εκτός κυπέλλου από ομάδα κατώτερης κατηγορίας!


Ο Νιόπλιας δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, επιλέγοντας την τριάδα στην άμυνα, τον Γκερέρο στα αριστερά, τον Ντουρμισάι φορ και τον Τοράρινσον στη θέση του Μπαλογιάννη.

Όλα αυτά βέβαια λίγο έλειψε να καταλήξουν στον κάλαθο των σκουπιδιών μόλις στο 35ο δευτερόλεπτο στη μεγάλη ευκαιρία της Κηφισιάς με τον Τετέι, ο οποίος από κοντά πλάσαρε άουτ. Ο ίδιος παίκτης ήταν, στο 31ο λεπτό, που έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, πλασάροντας άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Αντίθετα ο ΟΦΗ δεν είχε την κλασική ευκαιρία. Αν και είχε την κατοχή, δεν μπορούσε να απειλήσει. Το έκανε λίγο πριν την ανάπαυλα σε σέντρα-σουτ του Τοράρινσον που πέρασε έξω. Η Κηφισιά μπορεί να μην είχε την κατοχή, αλλά όταν έβρισκε κενό χώρο είχε τη γρήγορη επιθετική μετάβαση και ήταν άκρως επικίνδυνη.

Στο δεύτερο μέρος ο Νιόπλιας έχασε τον Μεγιάδο στο 58' λόγω τραυματισμού (δεύτερη αναγκαστική αλλαγή μετά από αυτή του επίσης τραυματία Γιαννούλη στο πρώτο μέρος). Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 64ο λεπτό η Κηφισιά σαν σε προπόνηση έφτασε στο 1-0. Μετά από κλέψιμο του Τετέι και γύρισμα του Νοικοκυράκη από τα δεξιά, ο Κουρουκίδης από κοντά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Ο Νιόπλιας έκανε κι άλλες αλλαγές και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 περιμένοντας να πάρει φάσεις στο επιθετικό κομμάτι, αφού ο ΟΦΗ συνέχιζε να έχει την κατοχή χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά.

Στο 80' ο Νιόπλιας έχασε με τραυματισμό και τον Ντιουσέ, με τον ΟΦΗ να μένει με 10 παίκτες αφού είχαν γίνει όλες οι αλλαγές!. Όλα στραβά κι ανάποδα, δηλαδή, για τον Όμιλο που κυνηγούσε το γκολ της ισοφάρισης με παίκτη λιγότερο.

Πάντως, η Κηφισιά δεν αισθάνθηκε καμιά τρομερή πίεση. Ο ΟΦΗ ήταν απαράδεκτος στην επίθεση και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που σε κάθε αντεπίθεση έφερναν πανικό στην Κρητική άμυνα. Στο 85' ο Στίβενς κράτησε το 1-0 και τις ελπίδες του ΟΦΗ με τρομερή επέμβαση σε εξ επαφής πλασέ του Καλέργη!

Στα τελευταία λεπτά ο ΟΦΗ προσπάθησε να γλιτώσει το κάζο, αλλά η Κηφισιά κράτησε το υπέρ της 1-0 και πήρε ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση, αποκλείοντας για δεύτερη σερί φορά Κρητική ομάδα μετά τον ΟΦΙ. Ο ΟΦΗ, από την άλλη, γνώρισε αποκλεισμό-ντροπή από τη συνέχεια του Κυπέλλου, βουλιάζοντας ακόμα περισσότερο σε μία εφιαλτική χρονιά!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Μπαρμπόσα, Μαζουλουξής, Σωτηράκος, Νοικοκυράκης, Παπασάββας (86' Βαφέας), Πέιος, Να, Πρίτσας (77' Γκίνη), Τετέι, Κουιρουκίδης (75' Καλέργης)

ΟΦΗ: Στίβενς, Λάρσον, Πασαλίδης (67' Μπαλογιάννης), Βούρος, Γιαννούλης (35' λ.τ. Διαμαντής), Τοράρινσον (67' Τζου), Μεγιάδο (59' λ.τ. Περέα), Ντιουσέ, Τοράλ, Γκερέρο, Ντουρμισάι

capitano.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ