Κύπελλο Ελλάδας: Τέλος το όνειρο για Αλμυρό ήττα με 2-0 από ΑΟΑΝ

Petite Perle 300×250

Ο ΑΟΑΝ ήταν ο μεγάλος νικητής στο παιγνίδι για το κύπελλο Ελλάδας που έγινε στον άγιο Νικόλαο για τη φάση των 32 αφού επιβλήθηκε με 2-0 του φιλόδοξου Αλμυρού.

Την ομάδα του Γαζίου ακολούθησαν περίπου 20 φίλαθλοι στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδας.

Στο Α΄ ημίχρονο ο ΑΟΑΝ προηγήθηκε του Αλμυρού με 1-0 στο κρητικό ντέρμπι στο στάδιο του Άγιου Νικολάου με πέναλτι του Μπαράτα.

Στο πρώτο τέταρτο της συνάντησης ο Αλμυρός διατήρησε την εδαφική υπεροχή με τους Ενγκουέμ-Φραγκουλάκη να δεσπόζουν στο χώρο του κέντρου με το δεύτερο να απειλεί στο 14΄ μς μακρινό ευθύβολο σουτ που κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Οι γηπεδούχοι μετά το νωθρό ξεκίνημα ανέβασαν την απόδοση τους και στο 16΄ ο Μπαράτα σέντραρε ο Μηνάς από κοντά επιχείρησε πλασέ που έδιωξε σε κόρνερ με τη βοήθεια του δοκαριού σε κόρνερ ο Χανιωτάκης. Το εκτέλεσε ο Πλουσής η κεφαλιά του Μελισόπουλου πέρασε από ευνοϊκή θέση άουτ.

Στο 26΄ ο Μελισόπουλος επιχείρησε σουτ λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Μάγκα και ο διαιτητής καταλόγισε αμέσως πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Μπαράτα και άνοιξε το σκορ για τον ΑΟΑΝ 1-0.

Στο 34΄ ο ΑΟΑΝ απείλησε με δεύτερο τέρμα όταν ο Μπαράτα με έξοχο ελιγμό μέσα στην περιοχή βρέθηκε απέναντι όμως σούταρε αδύναμα και ο Χανιωτάκης μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Αλμυρός μετά το γκολ που δέχτηκε δε μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Γιαγκιόζη, με τον Κατσικοκέρη να είναι καλά μαρκαρισμένος και να μην έχει κάποια βοήθεια από κάποιο συμπαίκτη του.

Στην επανάληψη το παιγνίδι απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό με τους παίκτες του ΑΟΑΝ να είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και τον Αλμυρό να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 50΄ είχαμε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Πλουσή να σουτάρει δυνατά απέναντι στο Χανιωτάκη ψηλά άουτ.

Στο 50΄ ωραία προσπάθεια και σουτ του Πιερτζακόμι έφυγε άουτ από καλή θέση.

Στο 58΄ ο Ενγκουέμ με σωτήρια προσπάθεια πρόλαβε την τελευταία στιγμή με σωτήριο τάκλιν το σουτ του Μηνά απέναντι στο Χανιωτάκη.

Στο 65΄ σέντρα του Τσανάι από αριστερά το πλασέ του Μηνά απέκρουσε σε ετοιμότητα ο Χανιωτάκης, ενώ στο 68΄ είχαμε το μακρινό σουτ του Φραγκουλάκη που πέρασε ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια του Γιαγκιόζη.

Στο 70΄ είχαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Αλμυρό όταν το σουτ του νεοεισελθώντα Γκέρτσι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαγκιόζη.

Στο 84΄ ο ΑΟΑΝ καθάρισε την υπόθεση πρόκριση με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσανάι που παρά την προσπάθεια του Χανιωτάκη έκανε το 2-0.

ΑΟΑΝ. Γιαγκιόζης Χύσι  Γωνιωτάκης Ζέλιος (63΄ Τσανάι) Δολαψάκης Κίτος Φουκαράκης Μηνάς (84΄ Τζιλάι) Μπαράτα (63΄ Λάμπρου) Μελισόπουλος 989΄ Νοκάι) Πλουσής 

ΑΛΜΥΡΟΣ. Χανιωτάκης Παγώνης Κοιλιάρας Δημ.(63΄ Αγαπάκης) Νικολάου Μάγκας (63Φραγκουλάκης Ενγκουέμ Πιερτζακόμι Μπουρσέλης (77΄ Αντωνίου) Γιουκαρής (63΄ Γκέρτσι) Κατσικοκέρης (68΄ Μπανβό)

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ