'Ηρθε για διακοπές και πνίγηκε στα Χανιά 43χρονος τουρίστας

Petite Perle 300×250

Τραγικό τέλος βρήκε ένας 43χρονο Φινλανδός τουρίστας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή ενώ κολυμπούσε στην παραλία της Αλμυρίδας, στον Δήμο Αποκόρωνα Χανίων.

Ο άτυχος άνθρωπος -που είχε έρθει στα Χανιά με την οικογένειά του για διακοπές- ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και -παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, δεν τα κατάφερε.
Φως στα ακριβή αίτια θανάτου του, αναμένεται να ρίξει το πόρισμα του ιατροδικαστή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Χανιά παραμένει ενεργός δημοφιλής προορισμός για αρκετούς τουρίστες, χωρίς ωστόσο να έχει παραταθεί η ναυαγοσωστική περίοδος μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, παρά τα σχετικά αιτήματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, ο Πρόεδρος Ναυαγοσωστικής Σχολής Χανίων και Γεν. Γρ. Ένωσης Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδας Παύλος Λυτινάκης, υπογράμμισε ότι αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα σε Φαλάσαρνα και Άπτερα, χωρίς να υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη.
Μετά τις 4 Οκτωβρίου ο βροχερός καιρός απέτρεψε τους επισκέπτες από εκδρομές στη θάλασσα, αλλιώς είναι πολύ πιθανό να μετρούσαμε περισσότερες απώλειες, τόνισε ο κ. Λιτινάκης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να καθορίζεται η ναυαγοσωστική περίοδος αντίστοιχα με την επισκεψιμότητα στο νησί.

ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ