Σωκράτης Βαρδάκης: «Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που προκλήθηκαν από την καταιγίδα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου»

Petite Perle 300×250

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ανακατασκευή και αποκατάσταση όλων των βλαβών που προκλήθηκαν από την καταστροφική καταιγίδα στις 15/10/2022 στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των συναδέλφων βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου (Ε.Α.Υ.Ν.Η.).

Η Ε.Α.Υ.Ν.Η. στην ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί στις 15/10/22, καθώς το κτίριο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, παρότι έχουν περάσει μόλις 14 έτη από την κατασκευή του, πλημμύρισε από την έντονη βροχόπτωση που εκδηλώθηκε κατά την ημέρα εκείνη.

Όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις υπηρεσίες και τα καθήκοντά τους, προκειμένου να επιχειρήσουν να προστατέψουν από το νερό πολύτιμα έγγραφα, δικογραφίες, αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Με έντονο τον φόβο των συνεπειών σε μία ενδεχόμενη μεγαλύτερη και εντονότερη κακοκαιρία, η Ε.Α.Υ.Ν.Η. ζητά την απόδοση ευθυνών για τη χείριστη δόμηση του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου και αιτείται την ύπαρξη ειδικής μέριμνας για την ανακατασκευή και αποκατάσταση όλων των βλαβών που προκλήθηκαν από την καταστροφική καταιγίδα.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί με σκοπό την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων της Ε.Α.Υ.Ν.Η.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ