Πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος «Κρήτη 2021 – 2027»

Petite Perle 300×250

Η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος «Κρήτη 2021-2027» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο και σε πανηγυρικό κλίμα, λόγω της πρωτιάς που κατέγραψε η Κρήτη στην διαδικασία έγκρισης του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε πως σε συνεχή συνεργασία με τους εθνικούς φορείς, τους φορείς της Κρήτης και την κοινωνία των πολιτών, η Περιφέρεια Κρήτης θα προχωρήσει στην υλοποίηση και τη διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ, διεκδικώντας παράλληλα την ένταξη και υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων της Κρήτης, από τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ κι άλλα χρηματοδοτικά μέσα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Ο Karsten Rasmussen Προϊστάμενος της Μονάδας Ελλάδα-Κύπρος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβράβευσε για την Διαχειριστική Αρχή για την πρωτιά που κατέγραψε στην έγκριση του προγράμματος, προτρέποντας τους συμμετέχοντες στο θερμό χειροκρότημα που ακολούθησε. 

Ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του ΕΣΠΑ, Γιάννης Φίρμπας, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην διαχρονική συνεργασία υπουργείου Ανάπτυξης, Περιφέρειας και Διαχειριστικής Αρχής και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο υλοποίησης του προγράμματος. 

Το νέο πρόγραμμα παρουσιάστηκε αναλυτικά από την Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασσωτάκη και αφιερώθηκε στον Γιάννη Μπαλαντινάκη Προϊστάμενο Μονάδας Α' της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης που έχει υπηρετήσει με αφοσίωση και συνέπεια τον κοινό στόχο. 

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν η Cristiana Costinescu Προϊσταμένη της Μονάδας Ελλάδα-Κύπρος της Γενικής Δ/σης Απασχόλησης, τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, Δήμαρχοι, αιρετοί των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακοί παράγοντες και τοπικοί παραγωγικοί φορείς. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ