Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα στην υπόθεση Πάτση με έρευνα στα Πόθεν Έσχες

Petite Perle 300×250

Τα πόθεν έσχες του Πάτση ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας. Έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ραγδαίες είναι οι ξελίξεις στην υπόθεση του πρώην βουλευτή Ανδρέα Πάτση, καθώς τα πόθεν έσχες του θα περάσουν από το «μικροσκόπιο» της Οικονομικής Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων τις δηλώσεις του Α. Πάτση, ο οποίος έχει διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία.

Σκοπός της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής είναι να διερευνήσει εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του και αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι σε επίσπευση του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του πρώην βουλευτή προχωρά η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμά του, το Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

«Σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεώτερα στοιχεία», αναφέρει συγκεκριμένα μετά σάλο που έχει προκληθεί και για τις ευθύνες της Βουλής με αφορμή την υπόθεση Πάτση.

Τρεις φορές είχε κληθεί για εξηγήσεις στην επιτροπή «Πόθεν Έσχες»

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες», ενώ ταυτόχρονα ζήτησε εξηγήσεις για τους ελλιπείς ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη που έθεσε το θέμα Πάτση, ο Θανάσης Μπούρας, πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες», είπε ότι Επιτροπή έχει ελέγξει τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή για τις χρήσεις έως και το 2019 και του ζήτησε τρεις φορές εξηγήσεις για διάφορα θέματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» ανέφερε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου όταν τα μέλη της έχουν στα χέρια τους το πόρισμα του ελέγχου που θα συντάξουν οι ορκωτοί λογιστές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Θανάσης Μπούρας σημείωσε πως έχει δώσει εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν ταχύτατα την οικονομική δραστηριότητα του Ανδρέα Πάτση με εντολή να του φέρουν σε μία εβδομάδα τα αποτελέσματα. Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως δεν ορκίζεται ότι θα είναι έτοιμο το πόρισμα σε μία εβδομάδα καθώς πρόκειται για εξωχώριες εταιρείες, διαβεβαίωσε όμως ότι θα συνεδριάσει η Επιτροπή αμέσως μόλις λάβει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών.

πηγή: www.ieidiseis.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ