Καθαρισμός Γαζανού

Petite Perle 300×250

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες σύμφωνα με τον Νίκο Συριγωνάκη

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει ο καθαρισμός του Γαζανού ποταμού στο κομμάτι του που περνά μέσα από την Αμμουδάρα, αναφέρει στη Φωνή του Μαλεβιζίου ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης.

Αυτή τη στιγμή, όπως ο ίδιος επισημαίνει, ο εργολάβος που έχει αναλάβει τις συγκεκριμένες εργασίες είναι σε φάση ολοκλήρωσης του καθαρισμού στις Τρείς Βαγιές κι αμέσως μετά θα ξεκινήσει το Γαζανό.

Μάλιστα αφετηρία του θα είναι οι εκβολές του και θα προχωρά προς τα επάνω, προς την πλευρά της Εθνικής Οδού.
Ο κ. Συριγωνάκης τόνισε πως ήδη παρεμβάσεις έχουν γίνει από τη μεριά του Κρουσώνα και των Κορφών ώστε να αποφευχθούν φέτος πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Αμμουδάρας την οποία διασχίζει το ποτάμι.

Όπως βλέπετε και στο σχετικό φωτογραφικό υλικό ο Γαζανός είναι γεμάτος καλάμια, τα οποία μάλιστα μετά την ισχυρή κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών λύγισαν και κάλυψαν ακόμα περισσότερο την κοίτη, η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη με ποσότητα λάσπης κι άλλων φερτών υλικών.

Είναι ευτύχημα που όταν «πνίγηκαν» Αγία Πελαγία, Λυγαριά, Μαδέ κι άλλα παραθαλάσσια σημεία του Μαλεβιζίου ο Γαζανός δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, όπως συνέβη πέρυσι που φούσκωσε επικίνδυνα και το νερό του ξεπέρασε το επίπεδο του δρόμου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ