Σοκ στη Γαλλία: Σκότωσε 20χρονη μητέρα και την έθαψε 21χρονος δράστης

Petite Perle 300×250

Η κοινή γνώμη στη Γαλλία είναι συγκλονισμένη από την στυγερή δολοφονία μιας 20χρονης. Οι Αρχές ερευνούν αν ο δράστης την νάρκωσε πριν την σκοτώσει.

Σοκ στη Γαλλία από τη δολοφονία 20χρονης μητέρας. Δράστης ένας 21χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι την σκότωσε. Η Justine Vayrac, 20 ετών, εθεάθη για τελευταία φορά την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην περιοχή Brive. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε θαμμένο σε δασώδη περιοχή κοντά στο σπίτι του 21χρονου δράστη. Στο σπίτι του εντοπίστηκαν επίσης κηλίδες αίματος.

Ο Lucas L., είναι ξυλουργός, εργάζεται σε αγρόκτημα της ευρύτερης περιοχής και ζει στο χωριό Beynat. Την ώρα της σύλληψής του προσπάθησε να διαφύγει. Τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία, ομολόγησε ότι σκότωσε την Justine Vayrac, 20 ετών, και στη συνέχεια έθαψε το σώμα της.

Στο χωριό όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Όλοι οι κάτοικοι είναι συγκλονισμένοι. «Δυστυχώς συμβαίνει στις μεγάλες πόλεις, αλλά ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα συμβεί σε εμάς», λέει ένας από αυτούς. Ο 21χρονος στο παρελθόν είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί επειδή είχε βάλει φωτιά σε ένα υπόστεγο. Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα διαπράξει ένα τόσο φρικτό έγκλημα.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας στη Γαλλία

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, ο Lucas L. είχε βγει, όπως σχεδόν όλοι οι νέοι της ηλικίας του για να διασκεδάσει. Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, περίπου 20 φίλοι είχαν συγκεντρωθεί με αφορμή κάποια γενέθλια, ενώ το επόμενο βράδυ, ο Lucas L. ήθελε να πάει σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Brive. Προτείνει σε δυο φίλους του να πάνε μαζί, αλλά αρνούνται. Έτσι, ο 21χρονος αποφασίζει να πάει στο κλαμπ μόνος του, και εκεί συναντά την Justine Vayrac.

Η 20χρονη μητέρα είχε βγει με τους φίλους της, καθώς ο γιος της, ηλικίας 2 ετών ήταν με τον πατέρα του, με τον οποίο έχει χωρίσει.

Στις 4 το πρωί, η γυναίκα αισθάνθηκε δυσφορία ήθελε να πάρει λίγο καθαρό αέρα. Ένας φίλος της, ο Theo την συνοδεύει έξω από το μαγαζί και μετά την οδηγεί στο αυτοκίνητό της για να ξεκουραστεί. Σε αυτό το σημείο βλέπει τον Lucas L. Ο Théo δεν τον ξέρει, αλλά καταλαβαίνει ότι είναι γνωστός της Justine.

Οι τρεις τους συζητούν και η Justine κάνει εμετό για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον Theo. Στη συνέχεια, ο Lucas τον διαβεβαιώνει ότι θα την προσέχει και στη συνέχεια φεύγει μαζί της προς το αυτοκίνητό της, που ήταν παρκαρισμένο σχετικά κοντά. Σύμφωνα με τον Theo, οι δυο τους ξάπλωσαν στο όχημα για να χαλαρώσουν. Εκείνος, επέστρεψε στο κλαμπ, αφού αποθήκευσε τα στοιχεία επικοινωνίας του Lucas στο κινητό του για να μάθει νέα της φίλης του. Όταν έφυγε από το νυχτερινό κέντρο λίγο αργότερα, διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητο της Justine ήταν ακόμα εκεί, αλλά δεν ήταν κανείς μέσα.

Την πήγε στο σπίτι του και την σκότωσε

Στην πραγματικότητα, μόλις ο φίλος της 20χρονης, μπήκε μέσα στο μαγαζί, ο δράστης βρήκε την ευκαιρία να απομονώσει την Justine. Πήγαν με το δικό του αυτοκίνητο στο σπίτι του στην περιοχή Beynat, σε απόσταση περίπου 20 χλμ.

Κατά την κράτησή του, η οποία διήρκεσε από την Τρίτη έως την Πέμπτη, ο 21χρονος «ομολόγησε ότι σκότωσε το θύμα όταν στο σπίτι του και είχαν μόλις κάνει συναινετικό σεξ», εξήγησε την Πέμπτη ο εισαγγελέας της Λιμόζ. Ο ύποπτος είπε ότι στη συνέχεια «την γρονθοκόπησε, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις».

«Μετέφερε τη σορό στο δάσος με το όχημά του και μετά πήγε να ψάξει για γεωργικό μηχάνημα για να σκάψει το έδαφος και να θάψει τη σορό εκεί», διευκρίνισε ο εισαγγελέας. Στο σπίτι του, φέρεται να προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη αίματος και να έκαψε την τσάντα του θύματος.

Σημειώνεται ότι ο 21χρονος ακόμα δεν έχει πει τίποτα για το κίνητρο του εγκλήματος.

Το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή, μετά από τη δολοφονία, ο Lucas γνώρισε μια άλλη γυναίκα και πήγε στο σπίτι του μαζί της. Η κατάθεση αυτής της γυναίκας ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία της έρευνας. Είπε στους ανακριτές ότι άκουσε ένα τηλέφωνο να χτυπά, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του. Εκείνος της απάντησε ότι ήταν το κινητό που χρησιμοποιεί για τη δουλειά του, κάτι που δεν ήταν αληθές.

Τελικά, την Κυριακή, λίγες ώρες μετά τα όσα συνέβησαν, ο Lucas έφυγε για το Saint-Jal, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Beynat, για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Αρκετά άτομα επιβεβαίωσαν την παρουσία του και κανείς δεν παρατήρησε κάποια περίεργη συμπεριφορά…

Την νάρκωσε πριν την δολοφονήσει;

Δύο μέρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος, παραμένουν αναπάντητα κάποια ερωτήματα γύρω από τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας. Ο φίλος της Justine Vayrac, Theo, ανέφερε ότι η άτυχη γυναίκα είχε πει ότι η σαμπάνια που έπινε το μοιραίο βράδυ είχε μια περίεργη γεύση. Γι' αυτό και γίνονται αναλύσεις για να εντοπιστούν πιθανά ίχνη ναρκωτικών ουσιών στο αίμα της.

«Ενώ χορεύαμε, η Justine μου είπε ότι η σαμπάνια είχε περίεργη γεύση. Της έδωσα το δικό μου ποτό για να την καθησυχάσω", είπε ο άνδρας στη Le Parisien. Τα ίδια ανέφερε και στην κατάθεσή του στις Αρχές.

«Ενώ έκανε εμετό έξω από μαγαζί, ανέφερε: "Είμαι σίγουρη ότι κάποιος έβαλε κάτι στο ποτό μου". Ο Lucas της είπε να μην ανησυχεί, επειδή ό,τι και να ήταν, το απέβαλε με τον εμετό», δήλωσε ο Theo στη Le Parisien.

«Θα διενεργηθόυν νεκροψία και αναλύσεις το συντομότερο δυνατό για να επιβεβαιωθεί και επισήμως η ταυτότητα του θύματος, να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου, η φύση της βίας που υπέστη, καθώς και να εξακριβωθεί η πιθανή παρουσία ξένων ουσιών στο αίμα» του θύματος, δήλωσε την Πέμπτη ο εισαγγελέας της Λιμόζ.

πηγή: www.Enikos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ