Λούλα: Ιδιαίτερη αναφορά στην «πείνα», στην «κοινωνική ειρήνη» και στον… Αμαζόνιο

Petite Perle 300×250

Ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (φωτογραφία από Carla Carniel/Reuters, στο κέντρο επάνω με υψωμένη τη γροθιά) δεσμεύτηκε χθες Κυριακή το βράδυ, μετά τη νίκη του στο νήμα στις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία επί του ακροδεξιού Ζαΐχ Μπολσονάρου, πως θα αποκαταστήσει την κοινωνική «ειρήνη» και την «ενότητα» που «έχει ανάγκη» η χώρα του, τονίζοντας ότι η Μπραζίλια «επιστρέφει» στη διεθνή σκηνή, δεν θα είναι πια «παρίας».

Αμαζόνιος και πείνα…

«Η Βραζιλία κι ο πλανήτης χρειάζονται τον Αμαζόνιο ζωντανό», τόνισε ο κεντροαριστερός ηγέτης στην επινίκια ομιλία του, καθώς ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους Μπολσονάρου δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις από τη διεθνή κοινότητα διότι επί των ημερών του η αποψίλωση του μεγαλύτερου τροπικού δάσους του πλανήτη έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Δεσμευόμενος πως η βασική του προτεραιότητα θα είναι να πολεμήσει «την πείνα» στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής με 212 εκατ. κατοίκους, ο Λούλα ανέφερε πως θα επιδιώξει πιο δίκαιο εμπόριο και όχι συμφωνίες που «καταδικάζουν τη χώρα μας να είναι αιώνιος εξαγωγέας πρώτων υλών», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Οριστικό το αποτέλεσμα

Την εκλογή του Λούλα στην προεδρία της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή η εθνική εφορευτική επιτροπή της χώρας, το ανώτατο εκλογοδικείο (TSE).

Καθώς ο Λούλα προηγείται με το 50,84% έναντι 49,16% του Μπολσονάρου με το 99% των ψήφων καταμετρημένο, το αποτέλεσμα είναι πλέον και «μαθηματικά» οριστικό, εξήγησε το TSE.

in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ