Αναφορά Νίκου Ηγουμενίδη: Να προχωρήσει η άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής

Αναφορά στη Βουλή από τον βουλευτή Ηρακλείου – Να μην παίζει η Υπουργός Παιδείας με την «ομηρία» των εκπαιδευτικών – Να προχωρήσουν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης, τονίζει ο βουλευτής

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης για το ζήτημα της άμεσης νομιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής το οποίο φρενάρει εδώ και μήνες η Υπουργός Παιδείας. Με τη σημερινή του παρέμβαση ο Νίκος Ηγουμενίδης καταθέτει προς την Υπουργό Παιδείας το υπ΄αριθμ. πρωτ. 1510/31-10-2022 έγγραφο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) με τίτλο «ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ/ΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ»  στο οποίο τονίζεται ότι τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής και ότι με βάση τον νόμο 4589/2019 με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει στο έγγραφο της αναφοράς που καταθέτει την απαίτηση της ΟΛΜΕ όπως  «το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση των όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020». Ο βουλευτής ζητά από την Υπουργό την απάντηση στο έγγραφο και τις σχετικές της ενέργειες, και σε δήλωσή του ο ίδιος τονίζει: «Η Υπουργός Παιδείας να σταματήσει το γνωστό της παιχνίδι. Να σταματήσει εδώ και τώρα την τακτική της ομηρίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και να προχωρήσει άμεσα στη μόνιμη πρόσληψή τους και συγκεκριμένα στις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης τους. Οι δημόσιες δομές της Εκπαίδευσης δεν έχουν ανάγκη την επικοινωνιακή τακτική της Κυβέρνησης αλλά από μόνιμο προσωπικό!»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ