Super League 2: Ξεκινά οριστικά το πρωτάθλημα με την Γ' Εθνική να αρχίζει το διήμερο 12-13 Νοεμβρίου

Petite Perle 300×250

Μπορεί να έχει μείνει τηλεοπτικά άστεγη για την ώρα, όμως οι ομάδες τις Super League 2 αποφάσισαν πως η έναρξη του πρωταθλήματος δε μπορεί να πάρει άλλη αναβολή.

Έτσι, στη σημερινή (1/11) συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε η εναρκτήρια σέντρα να γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο 5 με 6 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ έχει καταθέσει νέα πρόταση χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί αν η κάλυψη θα είναι άμεση ή αν το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει χωρίς τηλεοπτικές μεταδόσεις.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία όπως παραχωρηθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 στην ΕΡΤ Α.Ε..

Ως εκ τούτου το πρωτάθλημα εκκινεί κανονικά στις 5-6 Νοεμβρίου.

Το προσεχές σαββατοκύριακο θα εκκινήσει και το πρωτάθλημα K19 – Super League 2.

Εντός της ημέρας θα αναρτηθεί το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου."

Η ΕΠΟ ,στο μεταξύ, ανακοίνωσε πως η Γ' Εθνική θα πραγματοποιηθεί με πέντε ομίλους των 14 ομάδων. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το διήμερο 12-13 Νοεμβρίου!

Η άνοδος θα κριθεί σε ειδικό πρωτάθλημα των πέντε πρωταθλητών της κανονικής διάρκειας και από εκεί θα ανέβουν οι τέσσερις πρώτοι.

Η πρόταση για έξι ομίλους απορρίφθηκε, επειδή θα υπήρχαν όμιλοι με 11 ομάδες.

Ο συνολικός αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος είναι 70 εν αναμονή και της οριστικής απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την προσφυγή του Πανδραμαϊκού.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις.

– Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων, το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας θα ξεκινήσει στις 12-13 Νοεμβρίου. Θα διεξαχθεί σε πέντε ομίλους των 14 ομάδων, ενώ η άνοδος στην Super League 2 θα κριθεί σε ειδικό πρωτάθλημα με συμμετοχή των πέντε πρωταθλητών της κανονικής περιόδου (θα προβιβαστούν οι τέσσερις πρώτοι).

– Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών, τα γυναικεία πρωταθλήματα Α' και Β' Κατηγορίας θα ξεκινήσουν στις 19-20 Νοεμβρίου».

Οι κρητικές ομάδες θα έχουν αντιπάλους από τις ΕΠΣ Αθηνών, Πειραιά και Ανατ. Αττικής. Ο Φωστήρας ωστόσο είναι το πιθανότερο να αποχωρήσει και να πάει σε άλλον όμιλο, αν και μάλλον θα γίνει κλήρωση ποια ομάδα από την ΕΠΣΑ δεν θ' αγωνιστεί απέναντι στις κρητικές.

Σε ό,τι αφορά την κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα οι ομάδες του 4ου ομίλου είναι οι εξής:

• ΕΠΣ Αθήνας: Αγιος Ιερόθεος, Αγία Παρασκευή, Πανιώνιος, Αρης Πετρούπολης, Φωστήρας*

• ΕΠΣ Πειραιά: Κερατσίνι, Εθνικός, ΑΕ Μοσχάτου

• ΕΠΣ Ανατ. Αττικής: Θύελλα Ραφήνας, Μαρκό

• ΕΠΣ Ηρακλείου: Γιούχτας, Τυμπάκι, Πόρος, Αλμυρός

• ΕΠΣ Λασιθίου: ΑΟΑΝ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ