Ηράκλειο: Στο σκαμνί ο υπάλληλος σεκιούριτι για την υπεξαίρεση 1,3 εκατ. ευρώ

Petite Perle 300×250

Σήμερα η δίκη του πρώην σεκιουριτά που φέρεται να είχε αφαιρέσει από ΑΤΜ 1,3 εκατ. ευρώ! – Η πολύκροτη υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα Τετάρτη σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει σήμερα η υπόθεση με «πρωταγωνιστή» έναν πρώην υπάλληλο εταιρείας security, ο οποίος πριν από αρκετά χρόνια φέρεται να προχώρησε στην υπεξαίρεση ποσού μεγαλύτερου του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο 52χρονος – σήμερα – άνδρας είχε κριθεί ένοχος πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 9 ετών. Εκτός από τον 52χρονο, είχαν δικαστεί και καταδικαστεί άλλοι τρεις άνδρες. Και στους τρεις εν λόγω κατηγορούμενους είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης τριών ετών για «απλή συνέργεια» στην υπεξαίρεση του 52χρονου.

Η πολύκροτη υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Το χρονικό

Ο 52χρονος εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας σε εταιρεία security από το 2008, προβαίνοντας στον ανεφοδιασμό μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών. Η έκνομη δράση του φέρεται να διήρκεσε από τις αρχές του 2014 έως τον Μάιο του 2015.

Ειδικότερα, ο 52χρονος φέρεται να αφαιρούσε σταδιακά από ΑΤΜ τραπεζών χρηματικά ποσά, τα οποία ιδιοποιείτο. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε βρει τρόπο να ανοίγει τις ειδικές κασετίνες, με τις οποίες μεταφέρονταν τα χρήματα για τα ΑΤΜ, χωρίς να σπάει τις σφραγίδες ασφαλείας.

Ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να υπεξαίρεσε περισσότερα από 700.000 ευρώ μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο. Εντούτοις, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου μέσω του οποίου είχε παραπεμφθεί να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, βρέθηκε μέσα σε μια μέρα να έχει υπεξαιρέσει, επιπλέον, περίπου 530.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2015 ο κατηγορούμενος φέρεται να έκλεψε από χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο γραφείο του, στην εταιρεία security, περίπου 530.000 ευρώ. Συνολικά, το ποσό που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ο 52χρονος ξεπερνά το 1.300.000 ευρώ.

Πρωτόδικα

Τον Απρίλιο του 2019, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει ένοχο τον 52χρονο, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 9 ετών. Ωστόσο, το δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, κάτι που σημαίνει ότι είναι ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Του επιβλήθηκαν, ωστόσο, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής του κάθε μήνα.

Εξάλλου, σε ποινές φυλάκισης τριών ετών (με αναστολή) είχαν καταδικαστεί και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του 52χρονου, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι και στους τρεις αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Εξάλλου, οι ποινές τους ανεστάλησαν επί τριετία.

Τι είχε υποστηρίξει στην απολογία του – Ο τζόγος, οι τοκογλύφοι και η ομηρία…

Μεταξύ άλλων, ο 52χρονος είχε υποστηρίξει στην απολογία του πως έκανε ό,τι έκανε λόγω του εθισμού του στον τζόγο. Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι είχε χάσει πάρα πολλά χρήματα σε τυχερά παιχνίδια, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να απευθυνθεί σε τοκογλύφους. Σύμφωνα με τον 52χρονο, οι τελευταίοι άρχισαν να τον απειλούν.

Ο 52χρονος είχε αναφέρει ακόμη ότι, αφού άρπαξε χρήματα από χρηματοκιβώτιο στην εταιρεία security όπου εργαζόταν, μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να ξεχρεώσει τους τοκογλύφους. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να κατονομάσει τους τοκογλύφους, ωστόσο υποστήριξε ότι τον κρατούσαν όμηρο για εννέα συνεχόμενες μέρες, πριν τελικά τον αφήσουν να φύγει.

Πάντως, ο 52χρονος είχε καλύψει τους τρεις συγκατηγορούμενούς του, καθώς είχε πάρει πάνω του την ευθύνη για τη σταδιακή υπεξαίρεση χρηματικών ποσών από ΑΤΜ.

Πηγή: neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ