Στη Βουλή το έγγραφο του ΤΕΕ-ΤΑΚ για παράταση στην κατά παρέκκλιση δόμηση

Petite Perle 300×250

Αναφορά στη Βουλή για παράταση στην κατά παρέκκλιση δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές σύμφωνα με τον Ν. 4759/202 κατέθεσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης με τη συνυπογραφή του αναπλ. Τομεάρχη Ανάπτυξης και βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη.

Συγκεκριμένα κατατέθηκε στον Υπουργό Περιβάλλοντος το έγγραφο του ΤΕΕ-ΤΑΚ με τίτλο «Αίτημα παράτασης στην κατά παρέκκλιση δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές σύμφωνα με τον Ν. 4759/2020» στο οποίο επισημαίνεται ότι στις 9 Δεκεμβρίου καταργείται οριστικά η δυνατότητα της κατά παρέκκλισης δόμησης γηπέδων, καθώς και ότι για την προκήρυξη-ολοκλήρωση των πολεοδομικών σχεδίων δεν έχουν μέχρι σήμερα εκδοθεί τόσο οι δασικοί χάρτες όσο και οι κτηματολογικοί, και «ως εκ τούτου θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την παράταση στην κατά παρέκκλιση δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές σύμφωνα με τον Ν. 4759/2020 τουλάχιστον για δύο έτη και μέχρι την ολοκλήρωση των τοπικών ή των Ειδικών πολεοδομικών Σχεδίων της κάθε περιοχής ευελπιστώντας ότι η εφαρμογή των κανόνων κατά τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων στα εκτός σχεδίου ακίνητα θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος».

Επισημαίνεται ότι εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου στους φακέλους αλλά όχι την απαραίτητη προέγκριση με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσουν το δικαίωμα δόμησης στις περιουσίες τους. Οι βουλευτές ζητούν την απάντηση και τις άμεσες σχετικές ενέργειες του αρμόδιου Υπουργού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ