Ξεκίνησε ο καθαρισμός του Γαζανού ποταμού ( φωτογραφίες + video)

Petite Perle 300×250

Άρχισε ο καθαρισμός του Γαζανού ποταμού, στο κομμάτι που διασχίζει τον δρόμο που οδηγεί προς τη θάλασσα, στις εκβολές του ποταμού.

Μηχάνημα βρίσκεται εκεί και έχει να φέρει εις πέρας ένα τεράστιο έργο αφού κατά μήκος του δρόμου τα σημεία είναι σχεδόν απροσπέλαστα από τα καλάμια.

Μόλις ολοκληρωθεί εκεί ο καθαρισμός  θα προχωρά προς τα επάνω ακολουθώντας την πορεία του ποταμού προς την πλευρά της Εθνικής Οδού, μέσω της Γ' Σεπτεμβρίου.

 Να  υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι τον Μάρτιο ο Γαζανός  φούσκωσε επικίνδυνα και το νερό του ξεπέρασε το επίπεδο του δρόμου.

Όπως είχε επισημάνει σε δηλώσεις του  στη Φωνή του Μαλεβιζίου ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, αφού ο εργολάβος ολοκλήρωσε τον καθαρισμό στις Τρείς Βαγιές, μετέφερε τα μηχανήματα του στο Γαζανό.

 Ο κ. Συριγωνάκης τόνισε πως ήδη παρεμβάσεις έχουν γίνει από τη μεριά του Κρουσώνα και των Κορφών ώστε να αποφευχθούν φέτος πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Αμμουδάρας την οποία διασχίζει το ποτάμι.

Παρότι πέρυσι είχε γίνει καθαρισμός του ποταμού δυστυχώς δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να γεμίσει πάλι καλάμια που κάλυψαν την ήδη επιβαρυμένη κοίτη του με λάσπη κι άλλα φερτά υλικά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ