Έγκλημα στη Μάνδρα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση στον 17χρονο

Petite Perle 300×250

Φως στην υπόθεση του εγκλήματος στη Μάνδρα, όπου 17χρονος σκοτώθηκε από καραμπίνα από τον 14χρονο αδερφό του, ρίχνει η ιατροδικαστική έκθεση.

Η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για τραύμα στο κεφάλι, ενώ η απόσταση και κυρίως πορεία και ύψος από το οποίο εβλήθη συνάδουν με τη σωματοδομή και όσα είπε ο 14χρονος.

Ο 17χρονος δεν έχει σημάδια πρόσφατης ή παλαιότερης κακοποίησης.

Στην Ευελπίδων η οικογένεια του 17χρονου

Στην Ευελπίδων βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου (5/11) ένας αδερφός και άλλα μέλη της οικογένειας του 17χρονου που σκοτώθηκε από καραμπίνα στη Μάνδρα από τον 14χρονο αδερφό του.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, ενώ έχει ζητηθεί να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και στα 8 παιδιά της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί κάποια μορφής κακοποίηση.

Ο 14χρονος αδερφός του 17χρονου συνελήφθη, καθώς ομολόγησε ότι αυτός πυροβόλησε με την καραμπίνα. Όπως υποστήριξε, ωστόσο, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αδερφό του αλλά τον πέρασε για αγριογούρουνο και γι' αυτό πάτησε τη σκανδάλη.

Ο 14χρονος φέρεται να κατέθεσε: «Κυνηγούσαμε με τον αδερφό μου, ο οποίος κρατούσε την καραμπίνα, όταν κάποια στιγμή είδαμε ένα γουρούνι. Το ζώο έτρωγε σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορούσαμε να το πυροβολήσουμε. Τότε, ο αδερφός μου έδωσε σε εμένα την καραμπίνα για να πάει να τρομάξει το γουρούνι, με σκοπό να βγει από εκείνο το σημείο όπου βρισκόταν και στη συνέχεια εγώ να μπορέσω να το πυροβολήσω. Τελικά όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια μου. Πυροβόλησα και η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι. Τρομοκρατήθηκα».

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών σχημάτισαν σε βάρος του ανήλικου δικογραφία και θα τον οδηγήσουν σήμερα Σάββατο το πρωί στον Εισαγγελέα. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, ωστόσο, στο Newsbomb.gr ότι η υπόθεση δεν πρέπει να κλείσει εδώ. Και αυτό διότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί για να διαπιστωθεί η πιστότητα της ομολογίας του 14χρονου.

«Η ομολογία του ανήλικου είναι λογικοφανής. Αυτό δεν σημαίνει εντούτοις ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει ή ότι έχουμε πειστεί όλοι ότι τα πράγματα έγιναν έτσι», λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της Αστυνομίας.

Οι καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε δεχθεί δύο ανώνυμες καταγγελίες βάσει των οποίων τα παιδιά της οικογένειας δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς.

Συγκεκριμένα τέλη Ιουνίου του 2021 το Χαμόγελο έλαβε μια ανώνυμη αναφορά, βάσει της οποίας τα παιδιά μιας οικογένειας, στην περιοχή της Μαγούλας, δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς.

Την αναφορά αυτή το Χαμόγελό την προώθησε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Επιπλέον τον Απρίλιο του 2022 το Χαμόγελο έλαβε εκ' νέου ανώνυμη αναφορά, για την ίδια οικογένεια όπου και πάλι καταγγέλλει ότι τα παιδιά κακοποιούνται σωματικά, ότι παραμελούνται και πρόσθετα ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ