Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Ούτε καν σκέψη για άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή

Petite Perle 300×250

«Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι κράτος και εργοδοσία από κοινού τσακίζουν τις ζωές μας για να εξασφαλίζουν κέρδη μια χούφτα παράσιτα» αναφέρουν στην ανακοίνωση

«Ούτε σκέψη για άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου». Αυτό τονίζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, μέσα από ανακοίνωσή της. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα για γενική απεργία στις 9 Νοεμβρίου στην πλατεία ελευθερίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

«Λευκή Νύχτα Black Friday, cyber Monday , άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή με τροπολογία σε νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή! Τι άλλο θα σκεφτούν οι μεγάλο επιχειρηματίες του εμπορίου με τις κυβερνήσεις τους και τα κόμματά τους για να μας ξεζουμίσουν και να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους; Τίποτα δε μας εκπλήσσει πια μετά την αιφνιδιαστική τροπολογία της κυβέρνησης να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοέμβρη, ικανοποιώντας άλλη μια απαίτηση της εργοδοσίας του κλάδου.

Ενώ με νόμο το καλοκαίρι κατάργησε τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, κατά τις οποίες επιτρεπόταν η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Μαΐου κα του Νοεμβρίου έρχεται με τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας(!) που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή να επιτρέψει τελικά το άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων με την πλειοψηφία μάλιστα των μεγαλοεργοδοτών να έχουν ήδη δώσει πρόγραμμα εργασίας στους εργαζόμενους για αυτή την Κυριακή.

Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι κράτος και εργοδοσία από κοινού τσακίζουν τις ζωές μας για να εξασφαλίζουν κέρδη μια χούφτα παράσιτα.

Το όπλο μας είναι o μαζικός συλλογικός αγώνας μέσα από το σωματείο μας. Άλλωστε το έχουμε ξανά δει το έργο με την προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας στην πόλη του Ηρακλείου όπου τοπική διοίκηση και μεγαλοεργοδότες πρότειναν να ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές την τουριστική περίοδο, σχέδιο το οποίο το σωματείο μας η ΕΙΥΗ μπλόκαρε!

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο! Καμιά αναμονή!

Την Κυριακή τη θέλουμε για μας και τα παιδιά μας δε θα τη χαρίσουμε στα αφεντικά μας! Όλοι στον αγώνα, όλοι στη Γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη στις 10 στην Πλ. Ελευθερίας! Να νεκρώσουν τα εμπορομάγαζα!»

πηγή: www.neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ