«Μακάρι ο νεκρός να ήμουν εγώ»: Σε κλίμα έντονης φόρτισης η δίκη για το φονικό που συγκλόνισε την Κρήτη

Petite Perle 300×250

Ξεκίνησε στις 10 το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά, η δίκη για το φονικό που συγκλόνισε την Κρήτη τον Μάιο του 2020.

Στην υπόθεση θα καταθέσουν 13 μάρτυρες υποστήριξης κατηγορίας και μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

«Εκείνο το βράδυ έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι. Μακάρι ο νεκρός να ήταν ένας, να ήμουν εγώ» τόνισε ο κατηγορούμενος ακούγοντας τις κατηγορίες που του αποδίδονται. «Είμαι εδώ δικαίως κατηγορούμενος. Η εικόνα του νεκρού πατέρα μου δεν μου άφησε λογική σκέψη. Ζητώ να με κρίνετε δίκαια διότι διέπραξα έγκλημα» σημείωσε.

Ο Καλομοίρης κατηγορείται και έχει καταδικαστεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Ξυλούρη με πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το βράδυ της 2ας Μαΐου 2020 σε επεισόδιο στο πλαίσιο του οποίου είχε προηγηθεί η δολοφονία του πατέρα του από τον Γιώργο Ξυλούρη. Για το συμβάν δεν βρέθηκαν μάρτυρες καθώς υπήρχε καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η δίκη διεξάγεται υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα και σε κλίμα έντονης φόρτισης με διαρκείς εντάσεις και αντιπαραθέσεις.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μάνας του Ξυλούρη, η ακροαματική διαδικασία διεκόπη πολλές φορές με πιο χαρακτηριστική τη στιγμή που απευθυνόμενη  στη δικηγόρο του κατηγορούμενου της είπε ότι αν είναι μάνα της εύχεται να βρεθεί για λίγο στη θέση της. Η αναφορά εξόργισε την υπεράσπιση ενω το δικαστήριο της ζήτησε να ανακαλέσει. Πάντως η ίδια υποστηριξε πως οι δυο οικογένειες δεν είχαν διαφορές ενώ κατηγόρησε τις γειτόνισσες ότι "όλες ήταν στα παράθυρα και δεν βρέθηκε μία να πάρει την αστυνομία".

zarpanews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ