Σε κέντρο αποκατάστασης η 41χρονη που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον σύντροφό της – Έκκληση για βοήθεια

Ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών που την ξυλοκόπησε κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Τον περασμένο Ιανουάριο η Όλγα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από άγριο ξυλοδαρμό του συντρόφου της στην Αργυρούπολη. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ την βρήκαν λιπόθυμη στο πάτωμα σε άθλια κατάσταση. Ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών είχε ξυλοκοπήσει ξανά την Όλγα λίγες ημέρες πριν και τα τραύματα που της προκάλεσε ήταν τόσο σοβαρά που η γυναίκα νοσηλεύτηκε για μήνες σε ΜΕΘ σε κωματώδη κατάσταση.

Η 41χρονη Όλγα κατάφερε με την καθοριστική συμβολή των γιατρών και μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις να κρατηθεί στη ζωή και εδώ και 1,5 μήνα βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης. Οι εγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη είχαν προκαλέσει προσωρινή απώλεια της ομιλίας, ενώ αδυνατεί να κινηθεί και να αυτοεξυπηρετηθεί.

Έκκληση για βοήθεια

Ο οργανισμός Πράξη Αγάπης που βοήθησε ώστε η Όλγα να μπορέσει να νοσηλευτεί σε κέντρο αποκατάστασης, αναφέρει ότι η Όλγα ξεκίνησε να λέει κάποιες λέξεις και να ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα στις υποδείξεις των θεραπευτών. Έχει αρχίσει να κινεί τα άκρα της και σε συνδυασμό με ειδικό νάρθηκα πραγματοποιεί εντατικές ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών ώστε να καταφέρει να σταθεί και να κάνει κάποια βήματα.

Ο εν λόγω Οργανισμός κάνει έκκληση για ακόμα περισσότερη βοήθεια καθώς η παραμονή της στο κέντρο αποκατάστασης όπου βρίσκεται κρίνεται άκρως απαραίτητη, για να μπορέσει να ολοκληρώσει το απαραίτητο πρόγραμμα θεραπειών που θα την βοηθήσει να ξανακατακτήσει τις χαμένες της ικανότητες και να ξανασταθεί στα πόδια της.

Ο 46χρονος που βρίσκεται προφυλακισμένος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, φέρεται να ισχυρίστηκε στις αρχές ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και δεν ήξερε τι έκανε, ενώ υποστήριξε ότι δεν πίστευε ότι τα χτυπήματά του ήταν ικανά για να στείλουν την Όλγα στο νοσοκομείο.

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης μαρτυρούν την βιαιότητα με την οποία ο δράστης χτυπούσε τη γυναίκα λίγο πριν εξαφανιστεί από το διαμέρισμά της Αργυρούπολης αφήνοντάς την ημιλυπόθυμη στο πάτωμα. Συγκεκριμένα ο ιατροδικαστής εντόπισε:

Βαριές κακώσεις σε κεφάλι και θώρακα

Σπασμένα πλευρά

Χτυπήματα με τα χέρια αλλά και χτυπήματα πολλά σε επίπεδη επιφάνεια. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο δράστης χτυπούσε την σύντροφό του με δύναμη στο πάτωμα ή στον τοίχο.

Ο ιατροδικαστής μάλιστα χαρακτήρισε τα τραύματα του θύματος «εξόχως σοβαρά».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ