Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Σεισμόπληκτοι Δήμου Μινώα ξεχασμένοι από την Κυβέρνηση

Petite Perle 300×250

Ούτε μια έγκριση φακέλου προκειμένου να προχωρήσουν στην εκταμίευση των χρημάτων για τις αναγκαίες εργασίες επιδιόρθωσης και στερέωσης των σπιτιών τους. Αυτή είναι η κατάσταση στον πολύπαθο Δήμο Μινώα. Παρά τις επισκέψεις των ιθυνόντων, τις υποσχέσεις τους, η σκληρή πραγματικότητα, είναι ότι θα περάσουν και δεύτερο χειμώνα στους οικίσκους. 

Βιώνουν πλέον μια ιδιότυπη προσφυγιά στην ίδια τους τη γη. Οι συνθήκες άθλιες και η ελπίδα, αρχίζει να σβήνει. Οι μεγαλόστομες κουβέντες, δεν κόστισαν τίποτα στα Κυβερνητικά στελέχη, που τις εκστόμιζαν. Τώρα απομένει η αδιαφορία και η εγκατάλειψη . Τούτη η αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση οδήγησε σε εγκατάλειψη και ερήμωση ολόκληρων χωριών της περιοχής κι αποτυπώθηκε με σαφήνεια στην τελευταία απογραφή.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά δε χορηγήθηκαν στη δημοτική ενότητα Αρκαλοχωρίου τα αυξημένα ποσοστά ενισχύσεων του άρθρου 68 του ν.4887/2022, αποκλείοντας τυχόν επενδυτικά σχέδια της περιοχής από τα ευεργετήματα του Νόμου. Για την Κυβέρνηση οι κάτοικοι του Δήμου Μινώα, είναι αόρατοι. 

Άμεση αναγκαιότητα:

  • Να σταματήσουν τα γραφειοκρατικά προσκόμματα  και να εγκριθούν άμεσα οι φάκελοι για τις εργασίες επιδιόρθωσης.
  • Αναθεώρηση και προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα του τιμολογίου υπολογισμού της δαπάνης για τις εργασίες επισκευής.
  • Σχεδιασμός ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου, με έμφαση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, υφιστάμενες και νέες, που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν στην αυστηρά οριοθετημένη σεισμόπληκτη περιοχή.
  • Η πολεοδομική και χωρική ανασυγκρότηση της περιοχής να προχωρήσει άμεσα, με επί τούτου, χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις.
  • Πλήρες, ολοκληρωμένο, σύγχρονο σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης για όλη την περιοχή.

Η Κυβέρνηση βυθισμένη στα σκάνδαλα των παρακολουθήσεων, των οικονομικών ατασθαλιών, των υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα, αδυνατεί να λειτουργήσει και να στηρίξει τους πληγέντες από τον σεισμό. Αδυνατεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στους κατοίκους αυτούς. Ουσιαστικά είναι σε αποδρομή. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας, και τα αιτήματά τους: Στη Βουλή, στην τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια και Δήμο), αλληλέγγυοι στη δύσκολη  καθημερινότητά τους. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ