Χάρης Μαμουλάκης: Ακρίβεια και ανατιμήσεις συρρικνώνουν ολοένα και περισσότερο το εισόδημα των πολιτών

Petite Perle 300×250

Στην δράση ενημέρωσης πολιτών και επαγγελματιών για το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που διοργάνωσε το πρωί της Δευτέρας 14/11 η Ο.Μ. Δυτικών Συνοικιών στα Καμίνια, με την υποστήριξη και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με επαγγελματίες, συνταξιούχους, εμπόρους και παραγωγούς της λαϊκής αγοράς, καθώς και με πολίτες για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και σε δήλωσή του ανέφερε:

 «Η ανεξέλεγκτη ακρίβεια και οι διαρκείς ανατιμήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, έχουν οδηγήσει σε απίστευτη συρρίκνωση τα εισοδήματα των πολιτών. Πρόκειται για ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που αδυνατούν να αντιληφθούν οι Υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οποίοι εξακολουθούν να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει τις προτάσεις που μπορούν να δώσουν λύση στο ζήτημα της «ακρίβειας Μητσοτάκη»: Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτερα Ευρωπαϊκά επιτρεπτά όρια. Αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Παρεμβάσεις στην ενέργεια με ισχυρό ρυθμιστικό ρόλο του κράτους. Ουσιαστικοί έλεγχοι στη αγορά για την πάταξη της αισχροκέρδειας, ένα θέμα για το οποίο καταθέσαμε πρόσφατα και σχετική Ερώτηση, ζητώντας ενημέρωση για το πόσους ελέγχους έχουν διενεργήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις πώλησης ειδών διατροφής, σε πόσες διαπιστώθηκε αισχροκέρδεια, καθώς και ποιο είναι το συνολικό ποσό προστίμων που επιβλήθηκαν.

Συνεχίζουμε τις εξορμήσεις μας για να φτάσει το πρόγραμμά μας σε κάθε χέρι, σε κάθε επαγγελματία, σε σπίτι. Ακούμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των συμπολιτών μας, αλλά και τον προβληματισμό τους για μείζονα ζητήματα, όπως είναι αυτά της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Διαφάνειας. Και συνεχίζουμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στην μεγαλύτερη αλλαγή που έχει δει ο τόπος μας, με πίστη στις δυνάμεις και στις δυνατότητές μας.».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ