Σε δίκη ο θείος που καταγγέλλεται για ασελγείς πράξεις σε 11χρονη

Petite Perle 300×250

Ο 58χρονος, ο οποίος είχε την επιμέλεια της, αρνείται τις κατηγορίες

 
Στο  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έχει προσδιοριστεί την Τρίτη η εκδίκαση της υπόθεσης του  11χρονου κοριτσιού από χωριό της Κρήτης,  το οποίο φέρεται, με βάση τα όσα εκμυστηρεύθηκε στη δασκάλα φυσικής αγωγής να ζούσε  άσχημα κοντά στο 58χρονο θείο του, ο οποίος είχε αναλάβει την επιμέλεια του.  Πιο συγκεκριμένα καταγγέλλονται ασελγείς πράξεις και άσκηση σωματικής βίας.

Η μοίρα ήταν σκληρή για το κοριτσάκι από τις πρώτες ημέρες που άνοιξε τα μάτια του. Η ζωή  τα έφερε έτσι ώστε  ο θείος ανέλαβε την επιμέλεια του και το μεγάλωνε μαζί με τα δικά του παιδιά. Όταν εκείνος χώρισε, έμεινε μόνος με το κοριτσάκι, σε ένα μικρό παράπηγμα, στο εσωτερικό της επιχείρησης που διατηρούσε.

Το 2019, όπως έγινε γνωστό, είχαν φθάσει στην κοινωνική υπηρεσία κάποιες ανώνυμες καταγγελίες που ανέφεραν ότι το παιδί διαβιούσε σε ακατάλληλες συνθήκες. Έγιναν συστάσεις στον ανάδοχο πατέρα και επισημάνθηκε ότι έπρεπε να βρεθεί κατάλληλη κατοικία.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι το παιδί δεν παρακολουθούσε τα  διαδικτυακά μαθήματα γιατί ήταν χαλασμένος ο υπολογιστής και  ενημερωνόταν για τα μαθήματα από συμμαθητές… Είχε ελάχιστες σχέσεις με παιδιά της ηλικίας της και τον περισσότερο χρόνο τον περνούσε  μέσα στο κατάλυμα καθώς δεν είχε εξωσχολικές δραστηριότητες.

Όπως είχε αναφερθεί, η  κοινωνική υπηρεσία είχε θεωρήσει, από την έρευνα που είχε διενεργήσει,  ότι ο ανάδοχος πατέρας νοιαζόταν και αγαπούσε  την 11χρονη, αξιολογώντας όμως κάποιες άλλες καταστάσεις και συμπεριφορές υποδείκνυε τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης προκειμένου να εκτιμηθεί αρμοδίως αν πίσω από την συμπεριφορά του υπάρχει κάποια ψυχοπαθολογία που να συνδέεται με τη χρήση αλκοόλ ή και την επικινδυνότητα που μπορεί να απορρέει από αυτήν.

www.cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ