Το ΕΚΗ αντίθετο στο νέο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Petite Perle 300×250

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την έντονη αντίδρασή του για το νέο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη τονίζοντας τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει στον χώρο στη υγεία.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρα, στο ΕΚΗ, στην οποία συμμετείχαν το Προεδρείο του ΕΚΗ, το  Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ η Ένωση Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, αλλά και Σωματεία της δύναμης του ΕΚΗ, τονίστηκε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι εις βάρος των ασθενών, του ΕΣΥ, της μεγάλης πλειοψηφίας των ίδιων των νοσοκομειακών γιατρών, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη συνεχώς χειροτερεύει. Η λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας βρίσκεται στο "κόκκινο". Κέντρα Υγείας βουλιάζουν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.

Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του νοσοκομείου σε μία μεγάλη μάζα ασθενών, να θεσμοθετήσει και επίσημα την Υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε πολίτη. Τα επιχειρήματα του υπουργείου Υγείας για να υπερασπιστεί το έκτρωμα αυτό έχουν καταρριφθεί ένα προς ένα. Η αντίθεση των υγειονομικών σε αυτό είναι καθολική, όπως εκφράζεται με δεκάδες αποφάσεις σωματείων και ενώσεων.

Το ΕΚΗ καλεί την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το εν λόγω νομοσχέδιο πρωτού παέι στην Βουλή προς ψήφιση και να ενισχύσει το ΕΣΥ με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με κατάργηση κάθε εισφοράς, αλλά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Παράλληλα, το ΕΚΗ θα βρεθεί στο πλευρό των Υγειονομικών, οι οποίοι  την ημέρα εισαγωγής του νέου νομοσχεδίου στη Βουλή θα βρεθούν στον δρόμο δίνοντας νέους αγώνες για την βελτίωση του ΕΣΥ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ