Μίλησε στη γλώσσα τους και την καρδιά τους: «Μην αφήνετε το facebook να υποκαθιστά το face to face»

Petite Perle 300×250

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου στους μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου

Η στεντόρεια αλλά ταυτόχρονα και γαλήνια φωνή του, κάλυψε τις εκατοντάδες φωνές που συνήθως ακούγονται κατά τη διάρκεια του διαλλείματος, στο Γυμνάσιο Γαζίου.

 Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο μετά το κάλεσμα του διευθυντή, που αυτή τη φορά έγινε για διαφορετικό λόγο από ότι συνήθως, για έναν ξεχωριστό επισκέπτη, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο.

«Ήρθα να πάρω δύναμη από εσάς γιατί όταν είμαι δίπλα σας νιώθω πιο ζωντανός», είπε ο σεβασμιότατος απευθυνόμενος στους μαθητές, και τους προέτρεψε να διατηρήσουν μέσα τους, την παιδικότητα τους, όσα χρόνια και να περάσουν.

Τους είπε επίσης ότι πρέπει να έχουν κατά νου να κάνουν τον κόσμο που τους αφήσαμε καλύτερο.

Τους μίλησε για τη φιλία αλλά και για την πραγματικότητα της ζωής σε σχέση με την εικονική πραγματικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

«Να κάνετε καλούς φίλους στη ζωή σας, αυτό είναι που μένει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

«Να μην παρασύρεστε και να μην ικανοποιήστε από τα ψεύτικά like, αυτά της ζωής, τα πραγματικά like, είναι αυτά που έχουν σημασία»

Και συνέχισε αναφερόμενος σε μια σκηνή που είδε ο ίδιος όταν επισκέφθηκε ένα σπίτι και το πόσο απορροφημένα ήταν τα παιδιά με τα κινητά αντί να βλέπουν το ένα το άλλο και να συνομιλούν μεταξύ τους. «Μην αφήνετε το facebook να υποκαθιστά το "face to face»», τους τόνισε με νόημα.

Ο κ. Ευγένιος βρέθηκε στο Γυμνάσιο Γαζίου, το πρωί της Τρίτης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του διευθυντή του Γυμνασίου Γαζίου, θεολόγου, Μανώλη Μακρογιαννάκη.

Στους μαθητές της Α' Γυμνασίου, μοιράστηκε η Καινή Διαθήκη, που είναι δωρεά προς την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ομογενή της Αμερικής, και θα μοιραστεί και σε άλλους μαθητές σχολείων.

Στο Γυμνάσιο ήταν επίσης, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Χρύσα Λυρώνη-Παγκάλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου, Βαγγέλης Παρασύρης κι ο π. Ευάγγελος Παπουτσάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ