Έχει ή όχι τεθεί επίσημα θέμα για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με την Χανίων από την Παγκρήτια;

Petite Perle 300×250

Κανένα θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας συγχώνευσης δεν έχει τεθεί επισήμως από την Παγκρήτια Τράπεζα προς την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές από τραπεζικούς κύκλους, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Κρήτη.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, σε έγγραφο αίτημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων προς την Παγκρήτια να εξηγήσει για όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται πως επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως απάντηση.

Και από την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων πληροφορίες δεν βγαίνουν ούτε με το… "σταγονόμετρο" και άπαντες παραπέμπουν στην πρώτη και τελευταία ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Λογικό είναι λοιπόν να υπάρχει εκνευρισμός σε τοπικό επίπεδο στα Χανιά από τα στελέχη της Συνεταιριστικής, όπως επισημαίνεται και σε σχετικό δημοσίευμα του businessdaily.gr, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Μεγάλη αντάρα που προμηνύει καταιγίδα σήκωσε στα Χανιά η άκομψη -και εξαιρετικά ασυνήθιστη για τέτοιες υποθέσεις- διαρροή από την Παγκρήτια Τράπεζα περί επανεξέτασης της συγχώνευσης με την Τράπεζα Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι με non paper της Παγκρήτιας είχε γνωστοποιηθεί συνάντηση του Αλέξανδρου Εξάρχου, ο οποίος εκπροσωπούσε τους νέους μετόχους, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Παγκρήτιας, Αντ. Βαρθολομαίο, στην οποία διατυπώθηκαν προβληματισμοί για τους όρους της συγχώνευσης.

Τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν έκαναν λόγο για δεύτερες σκέψεις των νέων μετόχων περιγράφοντας τους όρους της συγχώνευσης ως ετεροβαρείς για την Παγκρήτια Τράπεζα, ενώ ειπώθηκαν και άλλα βαρύτερα. Περιττό να σας αναφέρουμε ότι, με όλα αυτά, άστραψαν και βρόντηξαν στην Χανίων προσεγγίζοντας το θέμα με μια λογική, «αν δεν θέλετε εσείς μια φορά εμείς δεν θέλουμε δέκα».

Στους ανθρώπους της Παγκρήτιας καταλογίστηκαν, από πολλές πλευρές, πολλά φάουλ: αντί να συζητήσουν με τη διοίκηση της Χανίων προβληματισμούς ή άλλες σκέψεις προτίμησαν να δημοσιοποιήσουν τις δεύτερες σκέψεις χωρίς καμία ενημέρωση της Χανίων. Δεν είναι κομψό, για να το θέσουμε κομψά, ένας νέος μέτοχος να κλείνει ραντεβού με τη διοίκηση και να ανατρέπει αποφάσεις μετόχων, δείχνοντας άγνοια στα τραπεζικά και στους εποπτικούς περιορισμούς. Θυμίζουμε ότι η συγχώνευση Παγκρήτιας – Χανίων έχει εγκριθεί από τα Δ.Σ. και τα εταιρικά όργανα των δυο τραπεζών, έχει εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των δυο τραπεζών και έχει πάρει το πράσινο φως από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Καθόλου τυχαία, την Τρίτη το βράδυ, και μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για το θέμα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εξέφρασε την ενόχλησή του, με τον ευγενικό τρόπο που εκφράζονται οι κεντρικοί τραπεζίτες. Μιλώντας για την υπόθεση, υπενθύμισε σε ομιλία του ότι: «η Παγκρήτια Τράπεζα έχει συμφωνήσει να συγχωνευθεί με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και να απορροφήσει το δίκτυο καταστημάτων της HSBC στην Ελλάδα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκνευρισμός στα Χανιά είναι τόσο μεγάλος που διεμήνυσαν ότι, αν δεν υπάρξει δημόσια ανάκληση των αναφορών για όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Αλ. Εξάρχου – Αντ, Βαρθολομαίου, η συγχώνευση δεν θα προχωρήσει…

Στην άλλη πλευρά, πηγές που βρίσκονται κοντά στους νέους βασικούς μετόχους της Παγκρήτιας, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση να μην προχωρήσει η συγχώνευση με την Τρ. Χανίων. Αντιθέτως, θέλουν την HSBC αλλά και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην Συνεταιριστική Σερρών), η οποία σύντομα θα περάσει υπό τον έλεγχό τους και θα συγχωνευθεί με την Παγκρήτια. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ