Μουντιάλ 2022: Η FIFA απαγορεύει την πώληση αλκοολούχων ποτών στα γήπεδα

Petite Perle 300×250

Με ανακοίνωσή της, η FIFA ενημερώνει πως απαγορεύει την πώληση αλκοολούχων ποτών στα γήπεδα του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, αφαιρώντας τα σημεία πώλησης μπύρας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «οι αρχές της χώρας υποδοχής και η FIFA θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν ότι τα γήπεδα και οι γύρω περιοχές προσφέρουν μια διασκεδαστική, σεβαστή και ευχάριστη εμπειρία για όλους τους φιλάθλους».

Η ανακοίνωση:

«Μετά από συζητήσεις μεταξύ των αρχών της χώρας υποδοχής και της FIFA, ελήφθη απόφαση να επικεντρωθεί η πώληση αλκοολούχων ποτών στο Φεστιβάλ Φιλάθλων της FIFA, σε άλλους προορισμούς φιλάθλων και αδειοδοτημένους χώρους, αφαιρώντας τα σημεία πώλησης μπύρας από την περίμετρο των γηπέδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Δεν υπάρχει καμία επίδραση στην πώληση του Bud Zero που θα παραμείνει διαθέσιμο σε όλα τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Οι αρχές της χώρας υποδοχής και η FIFA θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν ότι τα γήπεδα και οι γύρω περιοχές προσφέρουν μια διασκεδαστική, σεβαστή και ευχάριστη εμπειρία για όλους τους φιλάθλους. Οι διοργανωτές του τουρνουά εκτιμούν την κατανόηση και τη συνεχή υποστήριξη της AB InBev στην κοινή μας δέσμευση να εξυπηρετήσουμε όλους κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ».

Πίεση από τους οικοδεσπότες στη FIFA

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, οι οικοδεσπότες άσκησαν το βράδυ της Πέμπτης (17/11) πίεση στη FIFA να αλλάξει την πολιτική της πώλησης μπύρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να σταματήσει να πουλά την Budweiser στα οκτώ γήπεδα που φιλοξενούν αγώνες.

Αυτό έγινε μετά από επιμονή της βασιλικής οικογένειας Αλ Θάνι. Η καθυστερημένη παρέμβαση προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία και οι συνομιλίες συνεχίζονταν αργά χθες το βράδυ. Η FIFA είχε ήδη κάνει μία παραχώρηση αυτή την εβδομάδα, όταν το Κατάρ επέμεινε ότι οι εξέδρες της Budweiser ήταν πολύ ενοχλητικές και τους έβαλε να μετακινηθούν σε θέσεις όπου θα ήταν λιγότερο ορατές.

Σημειώνεται πως είναι πολύ ασυνήθιστο μια τέτοια αλλαγή με έναν χορηγό να γίνει τόσο κοντά στην έναρξη μιας μεγάλης εκδήλωσης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ