Τέλη κυκλοφορίας 2023: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια στο myCar

Petite Perle 300×250

Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023. Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής.

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ. Οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών μπορούν να βρουν στην πλατφόρμα myCar το σχετικό σημείωμα.

Το φετινό ειδοποιητήριο, περιλαμβάνει QR Code. Έτσι λοιπόν σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να αναγράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι και φέτος το ύψος των τελών κυκλοφορίας καθορίζεται με βάση το κυβισμό για τα παλιά αυτοκίνητα και με βάση την εκπομπή ρύπων για τα καινούργια.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking.

Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας λήγει κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Και φέτος ισχύει το ίδιο πλαίσιο σε σχέση με τις απαλλαγές. Έτσι οι γονείς ανηλίκων παιδιών με αναπηρία καθώς και 8 κατηγορίες αναπήρων έχουν "ατέλεια". Παράλληλα ισχύει το ίδιο πλαίσιο για όσους επιθυμούν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι για να απαλλαγούν από το βάρος των τελών θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες το αργότερο έως το τέλος του έτους. Αθροιστικά, για τους υπόλοιπους οδηγούς ο συνολικός "λογαριασμός" ανέρχεται στο 1 δισεκ. ευρώ, ποσό που θα ενισχύσει σημαντικά το κρατικό ταμείο.

πηγή: www.news247.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ