Δεν προχωράει η συγχώνευση Παγκρήτιας-Χανίων – "Όχι" από τους νέους μεγαλομετόχους

Petite Perle 300×250

Από την πρώτη σχεδόν στιγμή που η Παγκρήτια Τράπεζα απέκτησε νέους μεγαλομετόχους (το σχήμα Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου), ξεκίνησαν οι διαρροές για την αρνητική διάθεση που έχουν οι τελευταίοι για τη συμφωνία με την Τράπεζα Χανίων.

Έπειτα από το πρώτο "χτύπημα" με δημοσιεύματα σε αθηναϊκά οικονομικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι η συμφωνία επανεξετάζεται, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, η έγκυρη ιστοσελίδα powergame.gr δημοσιεύει νέες πληροφορίες που φέρνουν τους νέους μεγαλομετόχους να έχουν πει οριστικό "όχι" στη συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Οριστικό θα πρέπει να θεωρείται το «όχι» των νέων μετόχων της Παγκρήτιας στην ολοκλήρωση του deal με την Τράπεζα Χανίων. Ο Αλέξανδρος Εξάρχου, που ως γνωστόν «τρέχει» τα τραπεζικά projects για λογαριασμό των Μπάκου – Καϋμενάκη, βλέποντας τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών, το έβαλε στα πόδια και… τρέχει ακόμα.

Απολύτως λογικό, αφού, όπως μαθαίνω -και μάλιστα από σχετικά αξιόπιστη πηγή-, εκτός όλων των άλλων, το deal της Παγκρήτιας με τη Χανίων δεν έχει εγκριθεί ούτε από τον επόπτη της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό σημαίνει ότι το φημολογούμενο «ναι» Στουρνάρα είναι στα λόγια, αφού στα χαρτιά δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.

Και, εδώ που τα λέμε, δεν είναι και λίγο να παίρνεις τράπεζα με χορηγήσεις 486,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι μισές (233,7 εκατ. ευρώ) είναι μη εξυπηρετούμενες (ποσοστό δείκτη ΜΕΔ 48%), από αυτές 167 εκατ. ευρώ στο βαθύ κόκκινο και όλο αυτό να διασφαλίζεται με συσσωρευμένες προβλέψεις μόλις 100 εκατ. ευρώ."

zarpanews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ