Σοκ από τον θάνατο του Αντώνη Παπαδάκη

Petite Perle 300×250

Τον πρόδωσε η καρδιά του το πρωί της Τρίτης

Του Αντώνη Στρατάκη

Άφωνος έμεινε ο ποδοσφαιρικός κόσμος του Ηρακλείου και όχι μόνο στην είδηση του θανάτου του πρώην προέδρου της Δαμάστας, Αντώνη Παπαδάκη στα 53 του μόλις  χρόνια από ανακοπή καρδιάς στον ύπνο του στις 7.30 το πρωί.

Ο εκλιπών είχε ένα πρόβλημα με την καρδιά  του , το οποίο όμως αντιμετώπισε κάνοντας μπαλονάκι πριν από 2 χρονιά και έδειχνε να το έχει ξεπεράσει.

Έπαιξε ποδόσφαιρο στην ομάδα της Δαμάστας, την ομάδα δηλαδή του χωριού του, αλλά σταμάτησε στα 18 του για να σπουδάσει στην ιατρική και στη συνέχεια της πορείας του έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας με κύρια  ασχολία  του την πρακτόρευση κρουαζιερόπλοιων.

Από τον γάμο του με την Αμαλία  Στρατάκη, απέκτησε έναν γιο, τον Γιώργο,  τον οποίο λάτρευε  και είναι ο διάδοχος του , αφού τον έβαλε από μικρό στις επιχειρήσεις του.

Πριν από πέντε  χρόνια εμφανίστηκε ξαφνικά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα του Ηρακλείου και η  παρουσία  του προκάλεσε πολύ μεγάλο θόρυβο.

Πήρε την ομάδα του χωριού του, τη Δαμάστα, τη στιγμή  που ήταν έτοιμη να «κατεβάσει ρολά» και την έκανε μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Κρήτη , αφού  από τη Β' κατηγορία τοπικού,  την ανέβασε στη Γ'  Εθνική  ενώ βοήθησε οικονομικά αρκετές ομάδες σε όλη την Κρήτη,  αλλά περισσότερο  την ΕΠΣΗ. Όσο ξαφνικά εμφανίστηκε στο ποδόσφαιρο, το ίδιο  ξαφνικά αποχώρησε.  Όχι επειδή του τελείωσαν  τα χρήματα  όπως έλεγαν κάποιοι κακεντρεχείς, αλλά επειδή η επέλαση του κορωνοϊού προκάλεσε  πολλά προβλήματα  στο κλάδο του,  κι έπρεπε να δει τι θα κάνει.

Αλλά  όπως μου έλεγε  συχνά πικράθηκε από κάποιες συμπεριφοράς απέναντι του στον περίγυρο  της ομάδας.

 Έκτος όμως από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  βοήθησε οικονομικά στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας του,  τον ΟΦΗ να σταθεί όρθιος  αφού  πολλές  φορές του ζητούσαν οι παράγοντες του να βάζει διάφορα ποσά στην ΠΑΕ και το έκανε όταν όλοι  οι άλλοι είχαν πηδήξει από το καράβι  που βούλιαζε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ