Στην Κρήτη τις επόμενες ώρες το κύμα κακοκαιρίας – «Καμπανάκι» για έντονα φαινόμενα σε συγκεκριμένες περιοχές

Petite Perle 300×250

Στην Κρήτη αναμένεται να φτάσει το κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει την χώρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» και στην Φαίη Σφακιωτάκη, ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης ανέφερε πως θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας ωστόσο βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα για την εποχή ενώ και οι άνεμοι έχουν στραφεί σε δυτικές διευθύνσεις.

Από αργά απόψε και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά θα επηρεάσει την Κρήτη, το κύμα κακοκαιρίας, που έχει κάνει την εμφάνισή του ήδη, στα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη, τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, από το βράδυ της Τρίτης και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα πυκνώνουν οι άνεμοι θα ενισχύονται, ενώ θα εκδηλωθούν και τοπικές βροχές.

Αύριο Τετάρτη, στο νησί ο καιρός θα είναι άστατος με συννεφιά και γενικευμένες βροχές, περισσότερο στις νότιες και νοτιοδυτικές περιοχές του νησιού, όπου οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Οι βροχές αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, ενώ αίθριος καιρός αναμένεται την Παρασκευή και το Σάββατο στην Κρήτη.

Από την Κυριακή, ωστόσο και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, ο κ. Καρακατσάνης σημείωσε πως αναμένεται στην Κρήτη, εκ νέου επιδείνωση του καιρού με συννεφιά και βροχές.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ