Βαγγέλης Παπαθανασίου | Μουσικό Αφιέρωμα από τον Ζωρζ Κατρίς στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στις 21:00

Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τον πρόσφατα εκλιπόντα συνθέτη παγκόσμιας εμβέλειας, Βαγγέλη Παπαθανασίου, με ένα μουσικό αφιέρωμα που φέρει την υπογραφή του Ζωρζ Κατρίς.

Ως πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, δημιούργησε κορυφαία πρωτοποριακά έργα, που τιμήθηκαν όσο ζούσε και οι συνθέσεις του θα εξακολουθήσουν να καθηλώνουν και να εμπνέουν τις επόμενες γενιές ακροατών και καλλιτεχνών. Χαρακτηριστικό του έργου του, αποτελούν οι εξαιρετικά διαφορετικές πηγές έμπνευσης, από κινηματογραφικές ταινίες ως διαστημικές αποστολές της ΝΑΣΑ και από κορυφαία αθλητικά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2002, ως ντοκιμαντέρ για τον ωκεανογράφο Ζακ-ΥβΚουστό, τις εξεγέρσεις στο Παρίσι του 1968 και την άγρια φύση, κι ακόμα το τηλεοπτικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ, για το οποίο έχει γράψει ο ίδιος το μουσικό σήμα.

Μέσα από το αφιέρωμα αυτό, ο Ζωρζ Κατρίς, διακεκριμένος συνθέτης συμφωνικής μουσικής με ειδίκευση στη σύνθεση μουσικής για τον κινηματογράφο και το θέατρο, μας μεταφέρει στον ηλεκτρονικό, κινηματογραφικό και ορχηστρικό μουσικό κόσμο του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Με ένα σύνολο από ηλεκτρονικά μέσα και συνθεσάιζερ θα παρουσιάσει έργα από πασίγνωστες ταινίες όπως τα Chariots of Fire, Conquest of Paradise, BladeRunner, Alexander, Bounty.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3W0wtaE

Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 22, 15 και 10€ (γενική είσοδος) και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

● Το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00, τηλ. 2813409247).

● Την ticketservices.gr, απόεδώ: https://bit.ly/3SBKqJ9

● Το ΠΣΚΗ, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

Πακέτο εισιτηρίων

Από την καλλιτεχνική περίοδο 2022/23, το ΠΣΚΗ δίνει την δυνατότητα στους θεατές να προμηθευτούν συνδρομητικά πακέτα εισιτηρίων, επωφελούμενοι έκπτωσης έως και 20% επί των αρχικών τιμών.Τα συνδρομητικά πακέτα και τις εκπτώσεις αναλυτικά, μπορείτε να τα δείτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο:https://bit.ly/3qnaYlQ

Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του ΠΣΚΗ κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και μόνο, με την επίδειξη του εισιτηρίου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2022/23, εδώ: https://www.cccc.gr/gr/events

  • Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
  • ΕπίσημοςΧορηγόςΦιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Karatarakis Hotels & Restaurants
  • Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
  • Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
  • Επίσημος Χορηγός  Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
  • Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ