Ορκωτοί λογιστές στην Κιβωτό, ενώ ανοίγουν οι λογαριασμοί Αντωνίου-πρεσβυτέρας – Τα έσοδα και το πλεόνασμα

Petite Perle 300×250

Το προσωρινό ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου τοποθετήθηκε χθες με στόχο την αδιάλειπτη λειτουργία των δομών αλλά και τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων.

Συγκεκριμένα, το νέο ΔΣ ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και με έγκριτο δικηγορικό γραφείο. Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της Κιβωτού του Κόσμου.

Συγκεκριμένα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» ανέφερε σε ανακοίνωσή τιυ: "Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο. Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου». Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών. Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις".

Πέρα από τις καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά και ασέλγεια, στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει και τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, με εντολή για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και άλλων προσώπων, καθώς μπήκαν στο μικροσκόπιο της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος τα περιουσιακά στοιχεία όσων σχετίζονταν με τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Ανοίγουν οι λογαριασμοί Αντωνίου-πρεσβυτέρας
Στο μικροσκόπιο της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία όσων σχετίζονταν με τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου. Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ο τρόπος κτήσης ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων του πατέρα Αντώνιου, στενών συγγενών του και όσων είχαν σχέση με την οικονομική διαχείριση της Κιβωτού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της οργάνωσης.

Πλεόνασμα 1 εκατ. είχε ετησίως η Κιβωτός του Κόσμου
Μετά από τη «χιονοστιβάδα» καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου, οι Αρχές ερευνούν, εκτός από τη συμπεριφορά των στελεχών της, και τα οικονομικά του οργανισμού. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το MEGA στο ρεπορτάζ του, οι ισολογισμοί της Κιβωτού δείχνουν ότι ο οργανισμός είχε ετησίως έσοδα 4-5 εκατ. ευρώ, ενώ εμφανιζόταν ετήσιο πλεόνασμα που κυμαίνονταν από 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως η Κιβωτός του Κόσμου δημοσίευε στο ίντερνετ ανά διαστήματα πόσα που είχε συγκεντρώσει για φαγητό, θέρμανση και άλλες δαπάνες. Στις αναρτήσεις της Κιβωτού αυτές εμφανιζόταν στέρηση εσόδων, ενώ ο οργανισμός είχε πλεόνασμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι τα παιδιά έχουν καταγγείλει ότι υποχρεούνταν σε νηστεία και έτρωγαν σπάνια κρέας. Επίσης, αναφέρεται στις καταγγελίες ότι η ποιότητα του φαγητού δεν ήταν καλή και ότι φιλοξενούμενοι σε δομές της Κιβωτού έχουν πάθει δηλητηριάσεις.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ