Δεκάδες οι ανήλικοι μέσα στο αλιευτικό με τους 483 μετανάστες

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Στους 483 ανέρχονται, τελικά, συνολικά οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στο αλιευτικό νότια της Παλαιόχωρας στα Χανιά, πριν από δύο 24ωρα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, χθες,  ολοκληρώθηκε η προσωρινή μεταφορά των 336 ανδρών, 10 γυναικών, 128 ανήλικων αγοριών κι 9 ανήλικων κοριτσιών στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΜΑΡΙΑ Ι”, το οποίο βρίσκεται στον λιμένα “ΤΗΓΑΝΙ” στην Παλαιόχωρα.

Θυμίζουμε πάντως, ότι η κατάσταση του σκάφος όπου μεταφέρθηκαν οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και μάλιστα εν μέσω βροχής…

Και σημειώνεται από το Υπουργείο, για το χρονικό της μεταφοράς:

“Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη αλιευτικού σκάφους, μήκους 25 μέτρων, με περίπου πεντακόσιους αλλοδαπούς επιβαίνοντες,  το οποίο βρισκόταν ακυβέρνητο στην ως άνω θαλάσσια περιοχή. 

Για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δεσμεύτηκαν δύο (02) Α/Κ σκάφη σημαίας Ιταλίας και πέντε (05) παραπλέοντα πλοία. Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση διεξήχθη υπό ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές  συνθήκες καθώς στην περιοχή έπνεαν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 BF.

Το εν λόγω αλιευτικό κατέπλευσε, απογευματινές ώρες την 22.11.2022, στον λιμένα Παλαιόχωρας Χανίων, ρυμουλκούμενο από το Α/Κ “TISTA”, σημαίας Ιταλίας, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., της Φρεγάτας ΠΝ, του έτερου Α/Κ σκάφους, σημαίας Ιταλίας και προσέδεσε ασφαλώς με τη συνδρομή δύο (02) αλιευτικών σκαφών ελληνικής σημαίας.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Παλαιόχωρας, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και με Τομέα Ασφάλειας-Ανάκρισης-Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων”

Σημειώνεται ότι για άλλη μία φορά ήταν συγκινητική η εθελοντική προσφορά κατοίκων, γιατρών, του Ερυθρού Σταυρού αλλά και οι παροχές του τοπικού Δήμου σε τρόφιμα και κουβέρτες.

cretalive.gr

Related Articles