Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στο έργο αναβάθμισης του πάρκου επί της οδού Εφόδου

Petite Perle 300×250

Αυτοψία στο έργο αναβάθμισης του πάρκου επί της οδού Εφόδου, στην περιοχή τηςΧανιώπορτας  , πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου ,ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.  Ο Δήμαρχος είχε την δυνατότητα να δει από κοντά τις  εργασίες οι οποίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς  αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της περιοχής.

Στο πάρκο συνολικής έκτασης δέκα στρεμμάτων έχει ήδη διαμορφωθεί ένα skatepark,το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Κρήτη, ενώ εξελίσσεται ικανοποιητικά η συνολική παρέμβαση που έχει σχεδιαστεί.

Συγκεκριμένα προβλέπεται , η δημιουργία περιπατητικών διαδρομών , νέες φυτεύσεις, τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων άθλησης , γηπέδων πολλαπλών αθλημάτων ,μεγάλων ξύλινων κατασκευών , αστικού εξοπλισμού κ.α.

Σημειώνεται ότι το έργο εντάσσεται σε εργολαβία η οποία εκτελείται σε συνολικά 13 περιοχές του Δήμου Ηρακλείου όπου είτε δημιουργούνται νέες παιδικές χαρέςείτε ανακαινίζονται υφιστάμενες, ενώ παράλληλά κατασκευάζονται από την αρχή πάρκα και  χώροι υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά: «Η δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων και η αναβάθμιση των υφιστάμενων, συνεχίζεται σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Ηρακλείου. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούμε έναν νέο πολυχώρο πρασίνου, άθλησης και αναψυχής, στην οδό Εφόδου, ο οποίος είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες. Επιπλέον, με την συγκεκριμένη παρέμβαση αναβαθμίζεται και μπαίνει στη ζωή της πόλης ένας ακόμα χώρος στην ευρύτερη περιοχή των Ενετικών Τειχών, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ