Κινητοποίηση την Κυριακή στο Ηράκλειο για τα ανοικτά καταστήματα από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Petite Perle 300×250

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου προχωρεί, την ερχόμενη Κυριακή, σε 24ωρη κινητοποίηση ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και δίνουν ραντεβού στις 10 το πρωί στα δικαστήρια.

Όπως τονίζουν:

"Λευκή Νύχτα, Black Friday, Cyber Monday , άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης! Τι άλλο θα σκεφτούν οι μεγαλέμποροι με τις κυβερνήσεις τους και τα κόμματά τους για να μας ξεζουμίσουν και να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους; Τίποτα δε μας εκπλήσσει πια μετά την αιφνιδιαστική τροπολογία της κυβέρνησης να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων αρχικά την Κυριακή 6 Νοέμβρη, και μετά από απανωτές αποφάσεις και αλλαγές λόγω της  κακοκαιρίας και του μαραθωνίου κατέληξε τελικά στην Κυριακή 27 Νοέμβρη.

Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι ότι στις 25 Νοέμβρη είναι η γνωστή BLACK FRlDAY και 28 Νοέμβρη CYBER MONDAY οπότε με αυτόν τον τρόπο οι μεγαλέμποροι εξασφάλισαν ένα τετραήμερο που θα ξεστοκάρουν και θα εκτοξεύσουν τους τζίρους τους, ενώ χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι ήδη λιώνουμε μέσα σε καταστήματα και αποθήκες από τις ατελείωτες υπερωρίες.

Οι εμποροϋπάλληλοι βιώνουμε καθημερινά την εντατικοποίηση η οποία εντείνεται ακόμα περισσότερο μπροστά στην εορταστική περίοδο, ενώ με τα προγράμματα που ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή , κάθε οικογενειακός προγραμματισμός πάει περίπατο.

Όμως  δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από το 2013 μέχρι σήμερα όποιος και να κυβέρνησε, όλοι τους, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί έβαλαν την δική τους σφραγίδα στο τσάκισμα της Κυριακάτικης Αργίας! Με δεκάδες νόμους έδωσαν το ελεύθερο στην εργοδοσία να κάνει λάστιχο τον εργάσιμο χρόνο με κριτήριο να  εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της.

Όλοι τους ευθύνονται για τη βαρβαρότητα που ζούμε, για το γεγονός ότι μας έχουν στερήσει κάθε έννοια ελεύθερου χρόνου, ξεκούρασης, ότι οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι εδώ και μια 10ετια. Δεν είναι φυσιολογικό ο μισθός μας να εξανεμίζεται στις πρώτες 10 μέρες του μήνα, ή  ο λογαριασμός του ρεύματος να είναι πιο πάνω από το μισθό μας. Ούτε το  ότι πάμε στη δουλειά μας και δε ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτια μας όρθιοι γιατί τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας μέσα στους εργασιακούς χώρους είναι ανύπαρκτα.

Όλα αυτά μας θυμώνουν, μας εξοργίζουν! Αυτός είναι o λόγος που πολλοί συνάδελφοι μας έκαναν το βήμα κι οργανώθηκαν στο σωματείο μας, απέργησαν στις 9 Νοέμβρη κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Ειδικά στο Ηράκλειο έχουμε εμπειρία από τις κατακτήσεις του σωματείου μας που εδώ και χρόνια καταφέρνει να μην περάσει η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για όλη την τουριστική περίοδο που επιχειρούν ο Δήμος και η περιφέρεια στο Δήμο Ηρακλείου στα πλαίσια και της μετατροπής του ιστορικού κέντρου της πόλης σε Open Mall, σε φιλέτο για τις πολυεθνικές, αδιαφορώντας για τη ζωή λάστιχο των εργαζομένων στο εμπόριο. Μάλιστα έχουμε και πρόσφατη εμπειρία όπου η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κατάφερε να ακυρώσει, την προσπάθεια οργάνωσης «Λευκής Νύχτας» στο Ηράκλειο την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη από εμπορικό σύλλογο Ηρακλείου, πολυεθνικές και τοπική διοίκηση. Δηλαδή την παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ!

ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΛΑΘΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ -ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

Έτσι είναι ανάγκη να συνεχίσουμε, δυναμώνοντας τους αγώνες για να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφεί κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να καταργηθεί o ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, να υπάρξει μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.

Με το σωματεία μας και τους αγώνες να επιβάλουμε την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, συνεχές ωράριο χωρίς σπαστά & προγράμματα εργασίας που δεν θα μας εξοντώνουν, μέτρα προστασίας της υγείας & ασφάλειας μας στους εργασιακούς χώρους.

Κριτήριο για τις διεκδικήσεις μας είναι όλα όσα έχουμε ανάγκη, που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στα στενά περιθώρια των αντοχών της οικονομίας τους. Ανάγκες που έρχονται αντικειμενικά σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, με την ακόρεστη δίψα τους για κέρδη.

Λύσεις με εμάς στην γωνία δεν υπάρχουν! Καμία αναμονή, καμία ανοχή στη μίζερη ζωή που θέλουν να μας καταδικάσουν πρώην και νυν επίδοξοι σωτήρες.

Τους αφήνουμε όλους αυτούς στην απ' έξω και συνεχίζουμε τραβώντας δυναμικά μπροστά! Όλοι με τα σωματεία μας, τους αγώνες μας, την αλληλεγγύη μας.

Την Κυριακή 27 Νοέμβρη οι εμποροϋπαλλήλισες και οι εμποροϋπάλληλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί

TΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΤΗ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ!

Διεκδικούμε

-Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας

-Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέσα από το σωματείο μας για

– Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή εργασία για όλους, μείωση του εργασίμου χρόνου. Καθορισμένο ωράριο με βάση την Συλλογική Σύμβαση.

– Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους.

–  Αυστηρό καθορισμό πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.

– Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.

–  Απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.

– Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

-Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.  

– Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!"

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ