Ουρουγουάη – Νότια Κορέα 0-0: Τα δοκάρια σταμάτησαν την «σελέστε»

Petite Perle 300×250

Ουρουγουάη και Νότια Κορέα αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου, με την «σελέστε» να είχε δύο δοκάρια για να ανοίξει το σκορ και τον Ουί Τζο Χουάνγκ του Ολυμπιακού να σπαταλά μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για τους Ασιάτες.

Δεν είχε νικητή το παιχνίδι της Ουρουγουάης με την Νότια Κορέα που άνοιξε την αυλαία του 8ου ομίλου. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 και μοιράστηκαν από ένα βαθμό, σε μία αναμέτρηση που οι Ασιάτες περιορίστηκαν σε φλύαρη υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια ενώ η «σελέστε» σημάδεψε δις το δοκάρι με Γοντίν (45') και Βαλβέρδε (89').

Οι Ουρουγουανοί που ήταν εξαιρετικά στημένοι στο παιχνίδι, απορρόφησαν την πίεση της Ν. Κορέας, η οποία ξέμεινε από δυνάμεις μετά από το 60' αλλά δεν το πλήρωσε.

Για την Ν. Κορέα, οι «ερυθρόλευκοι» Ιν Μπομ και Ουί Τζο Χουάνγκ αγωνίστηκαν βασικοί και ο δεύτερος είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του, στέλνοντας τη μπάλα άουτ από θέση βολής στο 34ο λεπτό.

Τον όμιλο συμπληρώνουν Πορτογαλία και Γκάνα, οι οποίοι παίζουν μεταξύ τους στις 18:00 και ο νικητής θα πάρει με το… καλημέρα κεφάλι στο γκρουπ.

Το ματς:

Η Ουρουγουάη έδειξε από τα πρώτα λεπτά διάθεση να δώσει μέτρα στην Ν. Κορέα και να περιμένει στο δικό της μισό με στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η τακτική της απέδιδε καρπούς, αφού δεν αντιμετώπιζε προβλήματα, ενώ στο 19' είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Βαλβέρδε, ο οποίος έκανε εκπληκτικό κοντρόλ μετά από βαθιά μπαλιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά μετά ακολούθησε νέα μεγάλη ευκαιρία της «σελέστε», με τον Νούνιες μην βρίσκει τη μπάλα με πλασέ στην κίνηση στη μικρή περιοχή έπειτα από γύρισμα του Πελίστρι.

Η Νότια Κορέα είχε υποχρεωθεί σε φλύαρη υπεροχή αλλά στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ. Στο 34' ο Σανγκ Χο έκανε γύρισμα από τα δεξιά για τον Ουί Τζο, αλλά το τελείωμα του φορ του Ολυμπιακού από θέση βολής ήταν απογοητευτικό, με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια.

Η Ουρουγουάη γλίτωσε το γκολ και στο 43' «άγγιξε» αυτή το 1-0 όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γοδίν πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κιμ.

Το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλό τέμπο στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η Ν. Κορέα συνέχισε να έχει φλύαρη κατοχή και μετά το 60' ξέμεινε από δυνάμεις. Η Ουρουγουάη ανέβασε τις γραμμές της και στο 63' είχε την πρώτη σημαντική στιγμή με επικίνδυνο γύρισμα του Νούνιες αλλά ο Κιμ έκανε καίρια παρέμβαση και μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

«Η σελέστε» πήρε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού και στο 81' έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ με σουτ του Νούνιες το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Οχτώ λεπτά μετά ο Βαλβέρδε επιχείρησε σουτ οβίδα έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά της Ν. Κορέας να απειλήσει μ' ένα σουτ του Σον εκτός περιοχής το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Παρά τα επτά λεπτά καθυστερήσεων, καμία ομάδα δεν μπόρεσε να φτάσει ξανά με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και το 0-0 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα.

Ουρουγουάη (Ντιέγκο Αλόνσο): Ρόσετ, Κάσερες, Χιμένεθ, Γκοδίν, Ολιβέρα (79΄Βίνα), Βετσίνο (79΄Ντε Λα Κρουζ), Βαλβέρδε, Μπεντακούρ, Πελίστρι (88΄Βαρέλα), Νούνιες, Σουάρες (64΄Καβάνι)

Νότια Κορέα (Πάουλο Μπέντο): Κιμ, Τζιν Σου Κιμ, Μουν Χουάν Κιμ, Μιν Τζαέ Κιμ, Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Χουάνγκ Ιν Μπομ, Γιουνγκ, Να (74΄Λι Κανγκ Ιν), Λι (74΄Σον Τζου Χο), Σον, Ουί Τζο (74΄Τσο Γκε Σουνγκ)

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ