Αγανακτισμένοι οι πλημμυροπαθείς στο Μαλεβίζι από την καθυστέρηση του ΥΠΕΣ

Petite Perle 300×250

Ξεπερνά τις 165.000 ευρώ το αίτημα του δήμου Μαλεβιζίου προς υπουργείο

της Κορίνας Καφετζοπούλου

Ξεφυλλίζει η αγανάκτηση των πλημμυροπαθών του δήμου Μαλεβιζίου που είναι δικαιούχοι για την καταβολή των πρώτων ενισχύσεων μετά τη φονική κακοκαιρία της 15ης Οκτωβρίου.

Μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί η πρώτη αρωγή για τις επιχειρήσεις, προχθές δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τη στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση όλων των κτηρίων, ωστόσο ακόμα χρήματα οι πληγέντες της πρώτης κατοικίας δεν έχουν δει και εξαρτούνται από την υπογραφή του υπ. Εσωτερικών.

Πολλοί από αυτούς δεν έχουν ακόμα επανέλθει στην κανονικότητα και φιλοξενούνται.

Ως προς τη διαδικασία διευκρινίζεται ότι για να καταβληθούν στους δικαιούχους τα ποσά που έχει πιστοποιήσει ο Δήμος, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπογραφούν οι σχετικές αποφάσεις από το υπουργείο Εσωτερικών. Στη συνέχεια οι ενισχύσεις θα καταβληθούν στον Δήμο Μαλεβιζίου που με τη σειρά του θα τα πιστώσει στους δικαιούχους.
Στη Διαύγεια έχουν αναρτηθεί οι δύο αποφάσεις που υπογράφονται από τον δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα, όπου αναγνωρίζονται 51 δικαιούχοι της χορήγησης επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών των 600 ευρώ, που είναι επίσης και δικαιούχοι της χορήγησης επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και οικοσκευής για ποσά ως 6.000 ευρώ .

Το ποσό που αιτείται ο Δήμος Μαλεβιζίου συνολικά για τις πρώτες ανάγκες είναι ύψους 165.390 ευρώ.
Εξ αυτών τα 31.800 ευρώ, αφορούν στο επίδομα των πρώτων αναγκών, και τα 133.590, το πόσο που προέκυψε από τις εκτιμήσεις των επιτροπών του Δήμου Μαλεβιζίου.

Πληγέντες επικοινωνούν σχεδόν καθημερινά με την εφημερίδα και ρωτούν πότε θα τους δοθούν οι ενισχύσεις, τονίζοντας με έμφαση ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή τους και φοβούνται ότι στο τέλος δεν θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν.

Οι ζημιές που έχουν υποστεί οι οικίες τους είναι υψηλού κόστους ενώ πάρα πολλοί έχασαν εκτός από τις ηλεκτρικές συσκευές τα ρούχα τους, τα σεντόνια τους, τα πάντα.

«Πότε περιμένουν να μας δώσουν τα πρώτα χρήματα για να ορθοποδήσουμε;» είπε πλημμυροπαθής στη "Φωνή του Μαλεβιζίου".

Υπάρχουν επίσης και περιπτώσεις που εκφράζεται διαφωνία για τις αποφάσεις που ήδη έχουν υπογραφεί από τον Δήμο με ορισμένους πληγέντες να θεωρούν ότι οι αρχικές εκτιμήσεις δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί.

Ως προς αυτό δεν αποκλείεται να υπάρχουν συμπληρωματικές αποφάσεις από τον Δήμο Μαλεβιζίου, για μεμονωμένες περιπτώσεις στο ενδεχόμενο να έχει γίνει κάποιο λάθος.

Οι σχετικές αποφάσεις του Δήμου εδώ και εδώ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ