Γυναικοκτονία – Λάρισα: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον 54χρονο που δολοφόνησε τη 43χρονη

Petite Perle 300×250

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό

Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά για τον δράστη της γυναικοκτονίας που συγκλόνισε τη Λάρισα. Οι αντιφάσεις και οι απειλές που δεχόταν η 43χρονη από τον 54χρονο σύζυγό της, δεν επέτρεψαν ελαφρυντικά.

Επίσης, ο 54χρονος δράστης της γυναικοκτονίας στη Λάρισα δεν έπεισε την έδρα ότι είχε μειωμένο καταλογισμό, ούτε και η κατάθεση του γιου του, που, επίσης έπεσε σε αντιφάσεις.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καθώς, σύμφωνα με την εισαγγελία, ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Ο 54χρονος πυροβόλησε τουλάχιστον 8 φορές τη 43χρονη σύζυγό του, Μαρία Βλάχου, σε ταβέρνα στη Σωτηρίτσα της Λάρισας, τον Αύγουστο του 2021.

Βασικός ισχυρισμός του κατηγορούμενου – σημειώνουν τα gegonota.news, ήταν ότι οδηγήθηκε στη δολοφονία εξαιτίας της εύθραυστης ψυχικής του υγείας. Οι δικαστές δεν πείστηκαν ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και με πλήρη συνείδηση, ενώ δεν αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί του δολοφόνου ότι υπήρξε εξωσυζυγική σχέση.

Ο συζυγοκτόνος ισχυρίστηκε ότι το θύμα είχε εραστή στη Σωτηρίτσα και την κάλυπτε ο αδελφός της, ενώ υποστήριξε ότι συμμετείχε σε ερωτικές πράξεις και με άλλα άτομα. «Όταν την πυροβόλησα, δεν είχα τον έλεγχο των πράξεών μου. Είχε πέσει σεντόνι, δεν θυμάμαι πολλά πράγματα», είπε ο δράστης του άγριου φονικού και κατέληξε:

«Θέλω να γίνω καλά, να θεραπευτώ για να προσφέρω στα παιδιά μου και να με συγχωρέσει ο Θεός».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ