Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο θα ζητήσει η οικογένεια της Έμμας – Απολογείται ο 26χρονος

Petite Perle 300×250

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης Εμμανουέλας, Νικόλας Ρουσόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολιάζει την ψυχραιμία του οδηγού να πατήσει το θύμα του 2 φορές, αλλά και για την ευθύνη της 19χρονης συνοδηγού του

Το κατώφλι του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί, πρόκειται να περάσει το πρωί της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου, ο 26χρονος, αλβανικής καταγωγής, που μέχρι χθες και πριν τον θάνατο της 21χρονης κοπέλας κατηγορείτο για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς τη σχετική άδεια (πλημμελήματα). Ο θάνατος της νεαρής Χανιώτισσας δρομολογεί εξελίξεις, καθώς οι διώξεις που βαραίνουν τον 26χρονο άλλαξαν και πλέον η κατηγορία είναι ανθρωποκτονία και όχι δίωξη για σωματική βλάβη.

Ο ίδιος εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως η νεκρή πλέον Εμμανουέλα είχε ευθύνη για… τον θάνατό της, καθώς δεν πέρασε τη διάβαση, ενώ ο ίδιος μαζί με την 19χρονη συνοδηγό του, πέρασαν από πάνω της με το όχημά τους 2 φορές και στη συνέχεια την παράτησαν αιμόφυρτη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης, Νικόλας Ρουσόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολιάζει την ψυχραιμία του οδηγού να πατήσει το θύμα του 2 φορές, αλλά και για την ευθύνη της 19χρονης συνοδηγού του.

«Διαφοροποιούνται τα δεδομένα. Μιλάμε πλέον για ανθρωποκτονία. Το πιθανότερο είναι να ζητήσει παράταση για να προετοιμάσει την απολογία του. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως χτύπησε το κορίτσι 2 φορές, όχι μία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας, Νικόλας Ρουσόπουλος. Για την 19χρονη συνοδηγό, ο δικηγόρος της οικογένειας εξηγεί: «Μιλάμε πλέον για συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Και πρέπει πλέον να μάθουμε σε αυτή τη χώρα ότι ο συνοδηγός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Έχει ευθύνη απέναντι στην συμπεριφορά του οδηγού, αλλά και στην κοινωνία.

Θα ζητήσουμε αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

«Την χτύπησε δύο φορές, υπάρχει τουλάχιστον ενδεχόμενος δόλος, και θα αιτηθούμε στην παράσταση που θα δώσουμε ενώπιον της ανακρίτριας μαζί με την οικογένεια της κοπέλας να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο. Ισχυρίστηκαν αμφότεροι ότι δεν κατάλαβαν πως την χτύπησαν. Αλλά όχι μόνο την εγκατέλειψαν, πέταξαν το αυτοκίνητο, πήραν τις πινακίδες και έρχονται μετά να το παίξουν μεταμελημένοι και δήθεν μετανιωμένοι» πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Η μητέρας της Έμμας για τον 26χρονο

Αναφερόμενη στον 26χρονο, η μητέρας της Έμμας, κ. Καμπάκη, ξέσπασε τονίζοντας πως υπάρχει τεράστια ευθύνη από τις Αρχές που άφησαν ένα τέτοιο άνθρωπο εκτός φυλακής.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτός ο άνθρωπος, που δεν είχε χαρτιά και ήταν σεσημασμένος, βρισκόταν στην Ελλάδα. Γιατί βρίσκεται στην Ελλάδα; Γιατί δεν τον έχουν απελάσει; Γιατί δεν τον έχουν βάλει φυλακή; Από την πρώτη φορά που τον είχαν βρει με ναρκωτικά, χωρίς χαρτιά. Γιατί κυκλοφορούσε σε αυτή τη χώρα ελεύθερος; Αυτό το "γιατί" θέλω να μου απαντηθεί από αυτό το κράτος. Γιατί αυτός ο άνθρωπος, που ήταν σεσημασμένος και χωρίς χαρτιά, συνέχισε να κυκλοφορεί. Τι είμαστε; Ξέφραγο αμπέλι; Όποτε θέλουμε μπαίνουμε, όποτε θέλουμε βγαίνουμε; Γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος; Για να σκοτώνει κόσμο; Δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές. Τον είχαν ξαναπιάσει. Γνώριζαν ότι έχει βεβαρημένο παρελθόν και δεν έχει χαρτιά. Το συγνώμη του είναι γελοιότητες. Όλη η απολογία του είναι γελοιότητα, από την πρώτη μέχρι την τελευταία του λέξη. Δεν εννοεί τίποτα. Δεν υπάρχει ούτε μία λέξη αληθινή σε όλη την απολογία του», είπε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ