Χαροπαλεύει για 13η μέρα διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 44χρονος που ήπιε καυστικό υγρό

Petite Perle 300×250

Σοβαρές αλλοιώσεις στα ζωτικά του όργανα .

Επί 13 και πλέον ημέρες νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ο 44χρονος ο οποίος στις 15/11 κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα άκουα φόρτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι θεράποντες ιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή ωστόσο ο 44χρονος έχει υποστεί σοβαρές αλλοιώσεις από τα εγκαύματα που του προκάλεσε η κατάποση του καυστικού υγρού.

Σύμφωνα με έγκυρες ιατρικές πηγές, το μοναδικό ελπιδοφόρο νέο της υπόθεσης είναι ότι τα τελευταία 24ώρα ο 44χρονος έχει επανακτήσει την επαφή με το περιβάλλον ενώ μάλιστα εξετάστηκε και από τον ψυχίατρο του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο λάρυγγας, ο οισοφάγος αλλά και άλλα ζωτικά όργανα έχουν υποστεί σοβαρές αλλοιώσεις με τη ζωή του άνδρα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και να κρέμεται διαρκώς σε μία κλωστή, όμως για την θεραπεία του ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα.

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι, στις 16/11, μόλις οι γιατροί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο διέγνωσαν από την αξονική τομογραφία διάτρηση στομάχου υπεβλήθη άμεσα σε λεπτή χειρουργική επέμβαση και πλέον φέρει τραχειοτομή.

Ήπιε μισό μπουκάλι άκουα φόρτε

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ισχυρίστηκε στους γιατρούς ότι κατανάλωσε δύο μπουκάλια καυστικού υγρού. Ωστόσο οι θεράποντες ιατροί από τα αποτελέσματα των αξονικών εξετάσεων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ήπιε περίπου μισό μπουκάλι καυστικού υγρού.

Σύμφωνα με έγκυρες ιατρικές πηγές «εάν είχε καταναλώσει δύο μπουκάλια η κατάσταση της υγείας του θα ήταν κρίσιμη από την πρώτη στιγμή ενώ στην περίπτωση του το υγρό έδρασε μετά από τουλάχιστον 12 ώρες έπειτα από την πρώτη αξονική τομογραφία οπότε και υπέστη διάτρηση στομάχου».

Το χρονικό του προαναγγελθόντος συμβάντος

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης (15/11) όταν ο 44χρονος πήγε στο σπίτι της μητέρας του σε περιοχή του Ηρακλείου και της είπε «μαμά ήπια αυτό» ενώ ταυτόχρονα έτεινε προς το μέρος της το μπουκάλι του καυστικού υγρού.

Άμεσα οι γονείς του ειδοποίησαν διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι τον μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου αρχικά νοσηλεύθηκε στη Β' Παθολογική κλινική. Όπως ήδη αναφέρθηκε, τις πρώτες ώρες της νοσηλείας του η κλινική του εικόνα χαρακτηρίζονταν ως «καλή» αφού το υγρό άργησε αρκετές ώρες να επιδράσει στον οργανισμό του 44χρονου.

Επιπλέον, ιατρικές αλλά και αστυνομικές πηγές, επιβεβαιώνουν στο cretapost ότι ο 44χρονος έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν να θέσει άδοξο τέλος στη ζωή του.

www.cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ