Μουντιάλ 2022 Ολλανδία – Κατάρ 2-0: Άνετη πρόκριση στους "16"

Petite Perle 300×250

Η Ολλανδία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο Κατάρ και χωρίς να φορτσάρει επικράτησε με 2-0 με γκολ των Χάκπο και Φρένκι ντε Γιονγκ, για να σφραγίσει το εισιτήριο για τους 16 του Μουντιάλ μέσω της πρωτιάς στον 1ο όμιλο.

Ο Κόντι Χάκπο (τρία γκολ σε ισάριθμα ματς της φάσης των ομίλων) στο πρώτο μέρος και ο Φρένκι ντε Γιονγκ στο δεύτερο υπέγραψαν την άνετη νίκη των οράνιε, με την Σενεγάλη να τους ακολουθεί στα νοκ-άουτ παιχνίδια επικρατώντας την ίδια ώρα με 2-1 του Εκουαδόρ και κατακτώντας την 2η θέση.

Το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς τη μεγάλη φάση αλλά με τους οράνιε να φλερτάρουν με το γκολ ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές (ξεχώρισταν το σουτ του Μπλιντ στο 4' και η κεφαλιά του Κλάασεν στο 18'), για να έρθει το 26ο λεπτό και η ώρα του "συνήθους υπόπτου" για την ομάδα του Φαν Χάαλ σε αυτό το τουρνουά: του Κόντι Χάκπο.

Ολλανδία - Κατάρ 2-0: Πρόκριση με πρωτιά στους «16» του Μουντιάλ 2022

Μετά από μία πανέμορφη συνεργασία στην οποιά πήραν μέρος αρκετοί παίκτες των οράνιε, ο εξτρέμ της Αϊντχόφεν βρέθηκε σε θέση βολής και με δεξί δυνατό σουτ ξέρανε τον Μπαρσάμ, για να γράψει το 1-0 και να γράψει ιστορία.

Και αυτό γιατί έγινε ο πρώτος Ολλανδός ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε όλα τα ματς της φάσης των ομίλων σε ένα Μουντιάλ και μόλις ο τέταρτος που σκοράρει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια των οράνιε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από τους Νέεσκενς, Μπέργκαμπ και Σνάιντερ.

Η συνέχεια βρήκε το Κατάρ να βγαίνει μπροστά και να προσπαθεί για μερικά λεπτά να απειλήσει τους Ολλανδούς μέσα από στημένες φάσεις κυρίως όμως ο Νόπερτ ήταν σταθερός και δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή στην ομάδα του να διαισθανθεί τον οποιοδήποτε κίνδυνο, με τους οράνιε να φτάνουν έτσι στην ανάπαυλα με το μίνιμουμ προβάδισμα χωρίς μάξιμουμ προσπάθεια.

Το δεύτερο μέρος άρχισε μάλιστα με ιδανικό τρόπο για την ομάδα του Φαν Χάαλ αφού στην πρώτη της τελική σκόραρε και εδραίωσε την κυριαρχία της. Ο Κλάασεν έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντεπάι έκανε άνετα το κοντρόλ και το πλασέ, με τον Μπαρσάμ να αποκρούει αλλά τον Φρένκι ντε Γιονγκ να ακολουθεί ως τρέιλερ τη φάση και να προωθεί τη μπάλα στα δίχτυα (2-0).

Το γκολ αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει αισθητά ο ρυθμός και στο 65ο λεπτό άρχισε η ώρα για τις πρώτες αλλαγές από τους δύο προπονητές, με την Ολλανδία να βρίσκει πάντως και τρίτο γκολ στο 68' με τον Μπέρχαους αλλά να μη μετράει αφού είχε προηγηθεί χέρι του Χάκπο στην αρχή της φάσης (έγινε έλεγχος μέσω VAR).

Οι παίκτες του Φέλιξ Σάντσες προσπάθησαν για το γκολ της τιμής όμως υστερούσαν απελπιστικά στην τελική πάσα, με την Ολλανδία από την πλευρά της να κρατάει με άνεση το 2-0 και να παίζει με το χρόνο, μετρώντας αντίστροφα για την πρόκρισή της στους 16 μέσω της πρώτης θέσης.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντάμφρις, Ντε Ρον (83' Κόπμαϊνερς), Φρένκι ντε Γιονγκ (87' Τέιλορ), Μπλιντ, Κλάασεν (66' Μπέρχαους), Ντεπάι (66' Γιάνσεν), Χάκπο (83' Βέγκχορστ)

ΚΑΤΑΡ: Μπαρσάμ, Ισμαΐλ (85' Αλ Καντέρ), Μιγκέλ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ, Αλ-Χαϊντός (65' Ασανταλιά), Μαντιμπό (65' Μουντιάφ), Χατέμ (85' Αλαελντίν), Αλί (65' Μουντάρι) Αφίφ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ