Δήμος Ηρακλείου: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού

Petite Perle 300×250

Την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου, γιορτάζει ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης με τη διοργάνωση δύο εκδηλώσεων στο πλαίσιο της δράσης «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ».

Ειδικότερα, την Κυριακή, 4/12 (11:00-16:00) στο αίθριο της Λότζια, διοργανώνεται Ανοικτή Μουσικοχορευτική Εκδήλωση για την υποστήριξη του έργου του Make-A-Wish (Κάνε-Mια-Eυχή Ελλάδος). Στόχος της εκδήλωσης είναι να δώσουμε δύναμη στις ευχές  δύο παιδιών από το Ηράκλειο, που παλεύουν με μία σοβαρή ασθένεια. Στην εκδήλωση συμμετέχουν: ο Μάνος Πυροβολάκης, η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, η Χορωδία Μαλίων, η Χορωδία του «Κλασσικού Ωδείου» Ηρακλείου, το «Ωδείο Κρήτης» και η Loopia Band. Επίσης, συμμετέχουν τα χορευτικά σχήματα: «Σχολή Χορού Μαριλού Μπεναρδή», «BACKSTAGE DANCE REVOLUTION», «ΕΝ ΧΟΡΩ» και οι σχολές χορού «ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑ».

Στο ίδιο πλαίσιο, τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου (17:00-20:00) διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Εθελοντισμός: Από τη σκέψη στην πράξη» στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Στόχος της εκδήλωσης είναι η  παρουσίαση του σχεδιασμού για τις δράσεις για την προώθηση του εθελοντισμού.

Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, Δέσποινα Συγγελάκη, δήλωσε σχετικά: «Η ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης του Εθελοντισμού είναι στοίχημα για κάθε σύγχρονο Δήμο, που νοιάζεται για το μέλλον του και μεριμνά για τους δημότες του αλλά και συνολικά τους ανθρώπους που ζουν εντός των ορίων του. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι με μία απλή πράξη μπορούμε να προσφέρουμε πολλά σε όσους το έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε το αίσθημα του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς βοήθειας στους συνανθρώπους μας. Ο Εθελοντισμός είναι το νήμα που μας ενώνει για να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ανθρώπων που νοιάζονται για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και σ' όλο τον κόσμο. Ας κάνουμε φέτος μία νέα αρχή και ας αφιερώσουμε όλοι μαζί ένα αστέρι σε δύο παιδιά που το έχουν ανάγκη !»

Και οι δύο εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ