Μανώλης Συντυχάκης: Το νομοσχέδιο για την Υγεία αποτελεί αιτία πολέμου

Petite Perle 300×250

Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, είναι κομμένο και ραμμένο στην ιδιωτικοποιημένη – πλέον – υγεία και αποτελεί αιτία πολέμου, σημείωσε ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» το απόγευμα της Τρίτης 29 Νοέμβρη.

Οπως εξήγησε, το νομοσχέδιο υψώνει νέα εμπόδια στην πρόσβαση του λαού στις δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία, διασφαλίζει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Υγεία, καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο ΕΣΥ, διευρύνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και σπρώχνει στον ιδιωτικό τομέα τους ασθενείς ως πελάτες και τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αναζητήσουν εισοδήματα στους κλινικάρχες. 

Υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο βρίσκει την καθολική αντίδραση νοσοκομειακών γιατρών, σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία, νοσηλευτών κι άλλων κλάδων που δίνουν τη μάχη είτε για να αποσυρθεί είτε για να ακυρωθεί στην πράξη.

Πολιτική ενοχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές

Για τις υποκλοπές, κατήγγειλε ότι ζούμε ένα επαναλαμβανόμενο φιάσκο που οδηγεί στο θάψιμο των υποθέσεων των παρακολουθήσεων, όχι μόνο του ΚΚΕ αλλά και των άλλων περιπτώσεων. Οπως προέκυψε και από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατήγγειλε πως όλα τα αστικά κόμματα ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα συντηρήσουν το άθλιο καθεστώς της κοκορομαχίας.

Τόνισε πως όλα τα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Μέρα25 απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ για υποχρεωτική εμφάνιση εμπλεκόμενων προσώπων με την υπόθεση των υποκλοπών του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ από το 2016. 

«Υπάρχει πολιτική ενοχή σε όλους» σημείωσε χαρακτηριστικά, γιατί «όλοι τους έχουν ψηφίσει και υλοποιήσει το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που ισχύει εδώ και τριάντα χρόνια, με αποτέλεσμα να παρακολουθούνται χιλιάδες άνθρωποι στο όνομα της εθνικής ασφάλειας της χώρας».
Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ.Συντυχάκη:

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ