Δυναμική κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου για την υγεία έξω από την Περιφέρεια Κρήτης

Petite Perle 300×250

 Το νομοσχέδιο Γκάγκα για το ΕΣΥ  , που κατατέθηκε στη Βουλή και μεταξύ άλλων δίνει το δικαίωμα στους γιατρούς του δημοσίου να δουλεύουν παράλληλα και στον ιδιωτικό τομέα ανοίγοντας ιδιωτικό ιατρείο ή κάνοντας χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές ,προκαλεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.

Οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών Κρήτης πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου και πορεία διαμαρτυρίας, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το νομοσχέδιο αφορά πρώτα και κύρια τους ίδιους τους πολίτες, τους συνταξιούχους, τα Σωματεία Εργαζομένων, τους Συλλόγους Ασθενών.  

Το ΣΙΕΚ (Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης), με ανακοίνωσή του, λέει "όχι" στο νομοσχέδιο-"νεκροθάφτη" στη δημόσια περίθαλψη και στη διάλυση του ΕΣΥ.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "στηρίζει και συμμετέχει στην 3ωρη στάση εργασίας του Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ με τη συμμετοχή της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και της τριμελούς επιτροπής των ιατρών ΕΣΥ του ΠΑΓΝΗ "ενάντια στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα που κατέθεσε η κυβέρνηση για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και ξεθεμελιώνει ότι έχει μείνει δημόσιο στο ΕΣΥ"

Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ: Δυναμικό "παρών" στις σημερινές κινητοποιήσεις 

Σε ανακοίνωση τονίζεται:

"Στις σημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ συμμετέχουν και οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Οι 3 βουλευτές με την παρουσία τους στη σημερινή συγκέντρωση υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι «η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στο δημόσιο σύστημα υγείας και πως δεν πρέπει να επιτραπεί η αλλαγή της φιλοσοφίας του ΕΣΥ που παγιώνει την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών υγείας».

Οι 3 βουλευτές τονίζουν ότι «η κυβέρνηση προχωρά στην τελική ψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς τη συναίνεση του ιατρικού κόσμου, των ληπτών υγείας και της αντιπολίτευσης, αλλά και σε συνθήκες ρήξης με το πάνδημο αίτημα της κοινωνίας για δημόσια και δωρεάν υγεία».

Με την παρουσία τους, τόσο στη συγκέντρωση όσο και με ομιλίες στη Βουλή, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταφέρουν παράλληλα και την πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «η νέα προοδευτική κυβέρνηση θα καταργήσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έχουν στο μεσοδιάστημα ψηφιστεί και την δέσμευση πως θα επαναφέρει τον αξιακό πυρήνα του ΕΣΥ και την κουλτούρα της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στο ΕΣΥ, όπως και απαιτεί το ευρύ μέτωπο που διαμορφώνεται ενάντια στην εμμονή Μητσοτάκη για διάλυση του ΕΣΥ".

Με πληροφορίες από το cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ